Přesunout vlákno do jiné kategorie

 Chystáte se přesunout vlákno z kategorie Hlavní diskuze do zvolené kategorie.


28.09.2022 (18:40:57)
Tim:
Ahoj,
jak byste řešili následující situaci: potřebuju změnit sazbu elektřiny u rodinného domu pro sazbu na tepelné čerpadlo
Elektroměr se stávajícím HDO je v samostatném sloupku na hranici pozemku, starý jistič (M24,7A, atd)... je tam HDO pro tarif bojleru... Skříň je kdysi koupení, má štítek podle nějaké normy

Budu muset dělat revizi tohoto rozváděče? Jde mi o to, jestli musím měnit jistič za B25 atd... dělat revizi a pak až řešit sazbu? Trochu doufám, že když chci pouze změnu sazby, mělo by to projít se stávajícím stavem

Další věc, jak řešit signály HDO - jsou tam sice přivedeny 3 dráty, ale jsou to CYKY 3x1,5 - tedy hnědá, modrá a zž.... můžu je přeznačit na 3 modré? PRobllém je, že je to zaplombované, takže abych stáhl komplet bužírky a nahradil je modrýma, tak to neudělám, dokud to neodplombují, což je blbý...

nebo požádat o rozplombování a udělat si to než přijedou.... to zas nevím, jak zdůvodnit, že to chci rozplombovat a pak nedělat revizi.... třeba zdůvodnění, že tu skříň chci natřít a oni jenom vymění pak sazbu? Myslíte, že to projde?
Díky
28.09.2022 (23:32:08)
antibalda obalka (web) :
Tak máš nějaký jistič, za který platíš, né ? Zkontroluj a případně tam dej, ten co tam patří, jinak ti hrozí dost vysoká pokuta.
Nemyslím si, že by jsi měl dělat revizi, když chceš vyměnit jistič za ten, co tam má být (B25). Prostě jen vyměníš ten, co "nefunguje" (na tom není nic nezákonného a můžeš si to udělat sám).

Přeznačit můžeš jen fázi, zeleno-žlutý se přeznačovat nesmí - to je napsaný v každý normě.

Pokud chceš požádat o rozplombování (třeba pro výměnu toho jističe a vyřešení toho HDO - můžeš si tam přidat i další kabel), tak zavolej na ČEZ (neuvádíš) a tam jim řekni, že chceš vyměnit hlavní jistič, oni si založí nějaký Ticket a povolí ti to. Zároveň jim nahlásíš i kdy to budeš mít cca hotový (je to maximálně na měsíc), pak si to oni sami přijedou zkontrolovat a zaplombovat.

Prostě bych to řešil takto. Už jsem to dělal vícekrát a nikdy problém nebyl.
29.09.2022 (05:27:17)
franta:
Tenhle kabel se běžně dává na HDO. změna barev není nutná.
Jestli vyžadují revizi? tak jim zavolej. Mě prošla změna tarifu bez revize s jističem M24.7A a rozvaděč plný hlíny. Rekonstrukce rozvaděče mě čeká.
Pokud tvůj starý jistič M24.7A je v dobré kondici, tzn. jde natáhnout napoprvé a drží do 25A, tak proč ho měnit za Béčko. když ten starý je pro tebe výhodnější.
29.09.2022 (21:36:44)
RayeR (web) :
Kdyz uz sme u tech tarifu, nestudoval nekdo ted tarify PRE? Zejmena me zajima, jesi je opravdu vyhodnejsi ten jejich PREekoproud, ze ho tak cpou, nebo to ma naky hacek...
2.10.2022 (17:28:22)
VroutekB:
Změna barev je nutná, protože v připojovacích podmínkách máš nejspíš jasně psaný, že máš mít ovládaný fousy modrý. (Takže je klidně přeznač, nebo to jak odbytek přesvorkuj na kus modrýho drátu). Normální lidi nemůžou za to, že ti, co píšou připojovací podmínky, zapomněli jaksi výrobcům říct, že by měli začít dělat kabely jen s modrýma drátama.
Stejně tak bys měl vědět, že zž vodič se přeznačovat nesmí. Takže s tim tvým CYKY 3x1,5 si uděláš maximáně dva modrý dráty. S přeznačeným zelenožlutým tě každej rozumnej revizák požene...
A konečně abych odpověděl na prvotní dotaz: Se změnou tarifu nebude nejšpíš třeba měnit jistič. Když sme přidávali solár, tak se jen upravovalo HDO a věci kolem, ale původní jistič zůstal.


Přezdívka:*
Heslo:*
Kam:

Zde lze přesunout vlákno do jiné kategorie. Tuto operaci může udělat pouze admin.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu