Přesunout vlákno do jiné kategorie

 Chystáte se přesunout vlákno z kategorie Hlavní diskuze do zvolené kategorie.


23.04.2018 (22:20:42)
S.M-A-RT obalka :
Blbý dotaz ohledně kapilární termostatu v lednici, máte někdo zkušenost jakou má hysterezi resp. prodlevu? Je tam klasické kolečko s nastavením 0-7 ale i když byl předtím třeba na dvojce a otočím to až na sedmičku tak se kompresor nezapne, nicméně třeba normálně po půl hodině se chlazení zapne a v lednici je chladno (i když teplotu teprve musím změřit). Nevím tedy jestli je vadný a zapíná tak nějak náhodně (resp. už je ta teplota tak mimo, že se prostě zapne) nebo to tak má být. Myslel jsem že to pracuje podobně jako klasický bimetal kde to při otáčení kolem určité teploty/hodnoty cvaká jak se spíná a rozpíná ale tady prostě nic.
24.04.2018 (09:00:24)
Mára obalka :
Není tam náhodou ještě nějaký bimetal na přehřátí kompresoru?
24.04.2018 (09:25:56)
S.M-A-RT obalka :
To je možné ale kompresor je v pohodě, minimálně z hlediska chlazení, zapne hned po sepnutí termostatu, výměník chladí/mrazí, výparník topí během pár vteřin po rozběhnutí. Během včerejška bylo v lednici kolem 9 stupňů, tak jsem to večer dal na termostatu na "6" a ráno tam byla pro změnu skoro nula. Asi bude ten termostat kaput, nebo nějak rozjetý. Jen si na něj budu muset počkat z Číny, v Česku ho nikdo neprodává.
25.04.2018 (00:23:05)
Alesh obalka :
Některý termostaty jsou odtávací - mají konec kapiláry přiloženej k výparníku a hysterezi udělanou tak, že spíná kolem +5°C a vypíná podle nastavení asi -15°C až -26°C.


Přezdívka:*
Heslo:*
Kam:

Zde lze přesunout vlákno do jiné kategorie. Tuto operaci může udělat pouze admin.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu