Přesunout vlákno do jiné kategorie

 Chystáte se přesunout vlákno z kategorie Hlavní diskuze do zvolené kategorie.


18.01.2019 (23:10:18)
stepan:
Čau netuší někdo jestli je nějaký způsob jakým sloučit dva video signály abych měl například jeden výstup z kamery a druhý vstup by byl z mikrokontroleru který by generoval text který by se promitnul do toho vide? Zkoušel jsem Google ale asi jsem zadával špatná klíčová slova, proto ani nevím jestli je to nějak jednoduše proveditelné
19.01.2019 (10:18:17)
richard obalka :
Jaký "video signál", jako kompozitní PAL?
Říká se tomu klíčování, ale není to tak jednoduché, jak si myslíš.
Pokud by ten video signál byl v digitální podobě v PC, tak je to v editoru mnohem jednodušší.
19.01.2019 (14:48:32)
VroutekB:
Nevím jestli zrovna tomuhle se říká klíčování, ale domnívám se, že zrovna tohle je dost jednoduché, pokud chceš jen vkládat text do videa. Stačí nebejt línej a něco si o PALu najít, pak ti bude muset bejt jasný, jak to zhruba udělat. Pokud ti to ani tak není jasný, tak ti momentálně není pomoci a budeš se muset důkladněji dostudovat, nebo si na to pořídit nějaké hotové (integrované) řešení.
A hledal jsi asi málo, protože zrovna na tohle, existuje bazilion hotových integráčů, do kterých se akorát po I2C/SPI nasype co se má kde kam zobrazit. Populární je např MAX7456 a jiný.
PS: Správnej buzzword do googlu je "OSD".**22
20.01.2019 (00:11:01)
SOB's obalka :
myslim si, že to nic složitýho nebude, myslim si to proto, že mam doma zařízení, který přidává do videa hodiny, je to z roku 80 zhruba z východního německa, je tam nějakej mikroprocesor a pár TTL integráčů
20.01.2019 (02:07:04)
VroutekB:
No to víže to neni nic složitýho, potřebuješ akorát z kompozitního videa vydlabat synchrosměs (na R-D článku obnovíš ss složku, ze dvou tranzistorů uděláš komparátor pro sync úroveň a H a V pulzy rozdělíš jednoduše na derivačním a integračním článku - se tam obvykle dalo využít XOR hradlo). Když máš H a V pulzy, tak zbytek je otázka vhodnýho SW do MCU, ve vhodnej okamžik (pozice aktuálního pikslu na obrazovce) pak můžeš videosignál přepnout ze vstupního na jinou úroveň (třeba bílou) která ti bude defnovat barvu textu - opět práce pro pár tranzistorů.
(Been there, done that **22 Kdo by se nudil, tumáte hrejte si: https://i.imgur.com/oYAtu9Y.png Kdo první určí, kterej výstup dole je H a kterej V, vyhrává 5 bludišťáků **02)
20.01.2019 (11:29:33)
stepan:
ano OSD je přesně to co jsem hledal přesnější to už být nemůžu zkusím něco vytvořit i s mikroproceorem aspoň budu o zábavu na zimu postaráno popřípadě v nejhorším případě vemu už hotovej čip, děkuji **01
21.01.2019 (10:03:36)
VroutekB:
Použil bych bez velkého vymýšlení a přemýšlení nějakej hotovej integráč a nazdar. V procesoru se budeš akorát neustále potýkat s debilním časováním pikslů, které bude muset být naprosto konzistentní, jinak bude výsledek stát za prd.
Kdybys chtěl něco jinýho, než jen bílej textovej overlay, tak jako áno, chápu snahu něco bastlit z nuly, ale tam ti SWové časování s procesorem stačit nebude, to je tak na dedikovaný vdeo DSP (nebo FPGA a vhodné video A/D D/A).


Přezdívka:*
Heslo:*
Kam:

Zde lze přesunout vlákno do jiné kategorie. Tuto operaci může udělat pouze admin.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu