Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


18.10.2019 (14:31:53)
8-bit obalka (web) :
No, proto by bylo asi vhodnější je balancovat v celém průběhu nabíjení, ne až když některé články mají 4,2 V, bože... Kdybych chtěl nabíjet 1 - 2 A (což ani u 1,2Ah článků není nic neobvyklého), tak bych ty odpory musel dimenzovat na nějaké watty, jinak riskuju že se mi vypaří pokud nastanou vhodné podmínky. Taky nezapomeň, že rozbalancování nemusí být nutně způsobeno tím, že ty články mají diametrálně odlišnou kapacitu pack je tím pádem na vyhození, ale třeba i rozdílem teplot v packu.

BQ nedělá něco podobného ale balancuje podle rozdílu napětí na článcích, tj. zapíná od 30 mV rozdílu a vypíná když jsou napětí shodná.

If enabled, the bq2920x performs automatic cell-balance correction where the two cells are automatically corrected for voltage imbalance by loading the cell with the higher voltage with a small balancing current. When the cells are measured to be equal within nominally 0 mV, the load current is removed. It will be re-applied if the imbalance exceeds nominally 30 mV.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█       █   █ █   
███    █    ███   
█ █    █      █   
███    █    ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu