Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


9.12.2019 (12:09:11)
Tim:
Díky. A fyzikálně jak moc se liší toroid od UU jádra? Ano, na toroid mohu vinutí rozmístit rovnoměrně, na UU jádro jsem limitován polovinou prostoru -> vinutí ve více vrstvách -> větší vliv proximity efektu -> vyšší ztráty... v tom to je? Toroid bude tím pádem mít i menší rozptyl... byť vazební kapacita bude asi větší (při překryvu vinutí)...

Obecně, co se týká idealizace toroidu: měl bych se tedy snažit o co největší využití prostoru pro vinutí po obvodu toroidu, ale zároveň v co nejméně vrstvách kvůli ztrátám v mědi?

Co se týká výroby: v toroidech vidím nevýhodu v tom smyslu najít firmu, co to bez problémů VF lankem navine.... u UU jádra vidím problém ještě větší, protože v okamžiku, kdy půjde primár i sekundár na oba sloupky, budou buď vyvedeny 4 vinutí s tím, že dvě se spojí.... nebo by to vedlo na krkolomné navíjení (to se asi běžně nedělá ne?) ... nebo s tím pouze nejsem seznámem? Aby jedním drátem se navinuty na obě cívky primár a pak izolace a zase druhým kusem drátu sekundár opět na oba sloupky... ?

Díky moc


Přezdívka:*
Heslo:*

█ █   ███     █   
█ █     █    ██   
███    █    █ █   
  █    █      █   
  █    █      █   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu