Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat zprávu (se všemi případnými odpověďmi) z kategorie Hlavní diskuze:


31.01.2020 (21:50:26)
Tim:
Ahoj, asi se to sem moc nehodí...
ale nemáte ponětí, jak je to s opravitelností dat ve svazku VeraCrypt či Truevrypt? Jde mi o to, když si vytvořím několikaset GB oddíl na externím disku v zamčeném VeraCryptu a náhodou by čase došlo k částečnému poškození HDD, tak jestli i když by byl svazek třeba místy neopravitelně poškoze, jestli existuje způsob, jak jej rekonstruovat a odemknout heslem... nebo jestli to to v takovém případě konec všech dat v něm uložených... Případě jiné šifrovací nástroje.
Díky za diskusi...
1.02.2020 (10:50:51)
VroutekB:
Kdybys k dešifrování jakékoliv části dat potřeboval přítomnost všech dat, jak rychle myslíš, že bys tu šifru celou dlouhou stovky GByte dat přepočítal pokaždé, co ses rozhodl, že si kousek dat někde chceš přečíst? Co myslíš...
1.02.2020 (11:37:40)
Tim:
Tak jsem to nemyslel, spíš, jestli ta šifra není na jednom konkrétním místě(třeba na začátku), a to kdyby se poškodilo, tak je po datech... Dá se tedy určitým způsobem rekonstruovat svazek i když se třeba desetina/ nebo větší část poškodí? Tedy samozřejmě dostat se k datům, které byly v nepoškozené části svazku...??
1.02.2020 (21:08:52)
RayeR (web) :
Kdyz se ti poskodi naka cast, kde sou ulozeny dulezity data filesystemu, tak se to posere i bez sifrovani, takze pokud o ty data muzes prijit, task neres, jinak si porid nejaky RAID na 2 disky nebo to zalohuj jeste jinde.
2.02.2020 (10:01:54)
Tim:
Čili z pohledu dat je jedno, jestli tam budu mít x tisíc souborů rovnou nasypaných na HDD nebo jeden X GB svazek VeraCryptu? Na pravděpodobnost záchrany to +/- vliv míét moc nebude??? Nebo záleží na konkrétních situacích?


Přezdívka:*
Heslo:*

███     █   ███   
█      ██     █   
███   █ █    █    
  █     █    █    
███     █    █    
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu