Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


10.03.2020 (20:32:56)
VroutekB:
Kruci, antibaldo, nelži. Kdybys věděl jak funguje broadcast, tak tu nebudeš tvrdit, že zařízení musí mít adresu 255.255.255.255. Takovou adresu naopak žádný zařízení mít nesmí. A těch který by mít nemělo je podstatně víc, protože se do toho montujou adresy z multicastu, který pak spravuje třeba IGMP protokol.
DHCP je zavedený a funkční protokol a nevidím jediný důvod, proč vynalézat nějaký propriettární kokotiny. DHCP server neznamená, že to musí vidět do internetu. DHCP server je jedno dedikovaný zařízení na lokálním segmentu sítě, který tam rozdává ty adresy.
Pokud si deš hrát s profinetem, to sem fakt zvědavej, jak to lze implementovat přes ten přes to wizduino. To bude fakt famózní mňamka, pracovat s proprietárníma ETH rámcema. Mimochodem, specifikace profinetu je zřejmě přístupná za příslušný obnos peněz v příslušných normách zde: https://www.profibus.com/download/profinet-specification/
Jistě tam bude specifikovaný, jakou metodou a protokolem se přidělují IP. Dost bych se divil, kdyby se používalo něco jinýho, než třeba kombinace DHCP a mDNS. Koneckonců, není náhodou konfigurace ETH interfejcu dycky nahraná na té 64 kB "SD" kartičce za 10 000CZK, co je dycky strčená do toho PLC nebo interface modulu?
To co se ti tu snažíme říct je, že je kokotina používat wizshit, když umíš použít dospělý ARM procesor. Wizshit ti neušetří ani cenu, prakticky ani počet pinů na desce ani nejspíš místo na desce. Jediný co ti tam přidá, tak další naprosto zbytečnou softwarovou vrstvu, která bude akorát plná chyb a nekonečného množství děr a neošetřených výjimek a chybových stavů. Použitím wizshitu navíc získáváš neoprávněné domnění, že tomu ETH rozumíš, což zjevně není pravda.
Já nebudu řikat že tomu rozumím, ale už si tu s tím nějakou chvíli hraju a věř, že to není tak jednoduchý, jak to zprvu vypadá, na druhou stranu po dostatečném předchozím studiu to nemusí být až tak komplikované k pochopení.


Přezdívka:*
Heslo:*

  █   ███   ███   
 ██     █   █ █   
█ █    █    ███   
  █    █    █ █   
  █    █    ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu