Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat zprávu (se všemi případnými odpověďmi) z kategorie Hlavní diskuze:


18.03.2020 (09:36:27)
Tim:
Ahoj,
dotaz k EMC filtrům s common-mode tlumivkou...
je správná varianta dávat Y-kondy proti PE na stranu sítě nebo na stranu zátěže? Nebo výdy záleží na konkrétním případě? Většinou ve filtrech jsou na straně zátěže, ale na internetu se lze dočíst, že někdy pomůže filtr otočit, aby byly na straně sítě a dosahují lepších útlumů... nebo záleží na simulaci, co vypadne?
18.03.2020 (11:02:16)
VroutekB:
Jak kdy, jak kde. Simulací nasimuluješ akorát přenos filtru, ale pro vyšší kmitočty ti to stejně nebude moc sedět, bo do simulace těžko nacpeš dostatečně přesně všechny parazitní prvky filtru. To už je lepší filtr poskládat z reálných součástek a proměřit na vektoráku. A pak samozřejmě změřit bordel na reálném zařízení. EMC je nontriv záležitost, pamatuju z práce z ST jak se tam s tim chlapci vždycky mordovali.
18.03.2020 (13:29:16)
RayeR (web) :
Nebylo to tak, ze kondy na strane zateze chrani proti ruseni ze site do pristroje a opacne kondy na strane site chrani pred vyzarovanim z pristoje do site? Samozrejme i ta tlumivka ma parazitni kapacity a kondy parazitni indukcnosti, takze VF proleze, to se pak este zabiji feritovejma perlama a prstencema na kabelu, srani s tim no...
18.03.2020 (18:08:26)
Dr. Doktor:
No co jsem zkoumal, tak je běžnější je dát na stranu zátěže. Nejlepší je samozřejmě je dát na obě strany.
18.03.2020 (21:31:40)
Tim:
OK, připravím tam možnost na obě strany s parametrizovatelnými kondy od jednotek nF do 15nF... a uvidí se na reálném zařízení. Díky... jen mi to vrtalo hlavou...

Když jsme u té simulace: když pominu VF bordel, který simulace neukáže... ale bavme se do bordelu do 1 MHz. JKdyž už simulovat...předpokládám na reálném nasimulovaném měniči a jakou zvolit impedanci zdroje (když je neznámá)? Simulovat to s reálnou impedanci LISN sítě, na které se bude měřit? Nebo je to blbost? Pak dopočítat FFT analýzu a kouknout se na rušivé napětí na vstupu?
19.03.2020 (07:44:29)
Dr. Doktor:
Tady si fakt myslím, že ta simulace je v podstatě nesmyslná, zabere to spoustu špekulování a v reálu se to stejně bude chovat úplně jinak.
19.03.2020 (09:56:54)
VroutekB:
Do 1 MHz ti ten filtr napočítám možná s tužkou na papíře, na to je simulace asi zbytečná. Buď to simuluj i se všema parazitama, nebo to rovnou měř. To vyzařování je beztak mnohem zajmavější právě nad 1 MHz. Dole to většinou ještě filtruje dobře.


Přezdívka:*
Heslo:*

█ █     █   ███   
█ █    ██   █     
███   █ █   ███   
  █     █     █   
  █     █   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu