Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


13.04.2020 (21:46:28)
antibalda obalka (web) :
Tak abych jen nekritizoval.
Pokud bych chtěl toho robota používat (což jsem pochopil, že by jsi chtěl), šel bych na to úplně jinou cestou a to, že bych zkusil okopírovat originální driver. Je mi jasný, že origo komunikaci mezi enkodérem a driverem nedekoduješ (kdysi jsem se o to pokoušel na Mitsubishi servech), tak bych si udělal vlastní. Tj. na každý servo bych si udělal DPS, kde by bylo zpracovávání pulzů A. B, Z a další komunikace s nadřazeným systémem (třeba arduinem). Jako komunikace se nabízí třebas RS-485, kam si můžeš definovat jakýkoliv příkazy (prostě si napsat vlastní protokol). Zároveň by si tento výtvor mohl pamatovat pozici (udělal by jsi z toho absolutní enkodér), která by mohla být zálohovaná bateriemi. Celé by to pak řídilo třebas arduino (kdyby AVR nestačilo, mohlo by být STM32), který by počítalo požadované pozice a do silové části by pak posílalo pulzy o kolik se má dotyčný motor otočit (tak jak je to u origo driveru). Silovina by neměla vstupy na enkodér a jen by hloupě poslouchala příkazy. Následně by to šlo celé řídit jako (upravené) CNC.

Vím, že je to trochu složitější řešení, ale myslím si, že toto, jak to máš nyní nevede k výsledku (viz ty problémy, co máš).


__________________________
K robotům Fanuc :
Pokud se vybijou baterie, musí se udělat reference. Standardně má na sobě robot přesné díry do který se strkají přesné kolíky a když je robot takto zakolíkovaný - řekne se mu, že je v "nule", následně si to uloží do enkodérů a už ví pozice. Před tímto se musí udělat pohyb všemi osami, aby se našly komutační signály.


Přezdívka:*
Heslo:*

█ █   ███   ███   
█ █   █       █   
███   ███   ███   
  █     █     █   
  █   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu