Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


15.04.2020 (02:39:25)
VroutekB:
Já nebudu ale nic rozklíčovávat. Já zkusím použít to, co vykoumali jiní. A buď ty data z toho dostanu, nebo řeknu že to nejde a dávám od toho ruce pryč - protože na nějaký "rozklíčování" by člověk potřeboval i původní servodriver a ve funkčním stavu měřit za chodu. To už není ta práce na jedno max dvě odpoledne, co sem chtěl s tím zkoušením jestli vyčtu data.
I kdyby to mělo dovíkolik pulzů na otočku, tak to nikoho neprdí. AVR řady tiny/mega jsou mrtvej šrot dneska, s naprosto zaostávajícíma periferie. To i ty nejlevnější 8bitový ST procesory koupitelný v kusovce pod 10Kč kus (STM8S003F3P6) mají timer s dedikovaným módem pro enkodér. Je tomu pak vykuřbuřt kolik má ten talíř pulzů na otočku, I kdyby měl 64kpulzů na otočku, tak to i při 3000RPM bude nejspíš stíhat.

Nevim co by 8bit chtěl strkat do toho CPLD, origo enkodéry kecají po 485, tam by se pak hodilo nějaký FPGA. A to taky není vývoj na měsíce, udělat 5 nebo 6 UARTových periferií a z druhý strany to ládovat někam dál. Zrobit UART ve VHDL zvládnu **02
Záleží, co bys s těma polohama chtěl dělat dál, jestli je třeba nutné je opět převádět na kvadraturní pulzy a emulovat enkodér - trochu vopruz. Neřikám, že to nejde, ale nepřemejšlel sem o tom jak to lze udělat.


Přezdívka:*
Heslo:*

███     █   ███   
█      ██     █   
███   █ █    █    
  █     █    █    
███     █    █    
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu