Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


9.07.2020 (12:11:39)
Dr. Doktor:
Tim: Pokud se jedná o nadproud, třeba i větší, tak je mi jasný že pojistky v sérii jsou nesmysl - v té co vypne první zahoří oblouk a vypne pozdě nebo se rozletí. Já to tady ale beru jako hodně tvrdej zkrat, kdy se ty pojistky nataví téměř okamžitě, samozřejmě jedna se přetaví malinko rychleji, ale ještě v ní pak chvíli bude hořet oblouk, tedy ten brutální proud ještě nevypne a čekal bych, že ta druhá se za tu dobu zániku oblouku v první taky stihne přetavit (ještě jednou říkám že se bavíme o obrovských zkratových proudech takže velmi krátkých vypínacích časech). Jinými slovy bych si myslel, že doba od začátku zkratu do přetavení pojistky bude mnohem kratší, než následná doba hoření oblouku. Ale nevím, proto se ptám.

Kondenzátory: Samozřejmě ESR, ale musí se počítat všechno v obvodu (vodiče, zátěž), ale taky ESL - to pak bude definovat tvar pulzu a L může proud omezovat. Ale na druhou stranu indukčnost zhoršuje vypínací schopnost pojistky. Já to beru jako nejhorší případ, že počítam proud jen z odporu.
Vypínací čas: Samozřejmě aby to mělo nějaký smysl, tak se kondenzátor nesmí stihnout moc vybít během doby reakce pojistky, jinak by tam pak byla naprd **01 protože než by se uráčila vypnout, tak by se energie stejně přenesla do zátěže. Beru to jako pevnej zdroj napětí s vnitřním odporem a případně indukčností.


Přezdívka:*
Heslo:*

  █   ███   ███   
 ██     █   █     
█ █   ███   ███   
  █     █   █ █   
  █   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu