Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


13.10.2020 (09:57:45)
Mára obalka :
Horko těžko. Teoretická teplota spalování zemního plynu je cca 1940 °C a to při perfektním poměru vzduch/plyn. Už při nadbytku vzduchu o 20% ta teplota spadne na 1700 °C... Nezáleží na tlaku plynu, ale musíš perfektně vyštelovat poměr plyn/vzduch. Cokoliv co bude mimo poměr je zbytečné, stejně se to musí ohřát a snižuje teplotu. Teplotu o něco zvýšíš předehřevem vzduchu spalinami.

Sice jsem nenašel teplotu, jako s tím lze dosáhnout, ale zkusil bych koks. ideálně opět s předehřevem spalného vzduchu. Přijde mi jednodušší udělat pec na koks... (a s koksem se ten poměr palivo/vzduch ustaví sám).
A mimochodem proč potřebuješ tavit železo? z toho stejně nic neodleješ (rozpustí se ti v něm kyslík, bude to nabublaný, porézní, stejně se to pak musí překovat atd.). Litina se taví při cca 1200 °C (eutektikum s uhlíkem), a jako taková je na odlévání vhodná.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
  █   █ █   █ █   
 █    ███   ███   
 █    █ █     █   
 █    ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu