Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


25.10.2020 (19:03:29)
deny hoch obalka :
Děkuji za odpověď, Vroutku.

Trochu jsem se v tom ztratil, tak kdyžtak omluv moje nesmyslné dotazy :)
Moje představa byla, že bych třeba na poslední stránku v FLASH paměti nahrál bootloader, který by obsahoval vše potřebné k chodu - ETH inicializaci, protokol atd.. Následně by začal přehrávat vše od první stránky podle dat z PC. Máš pravdu, že pokud se nenatáhne správně FW, aplikace zkolabuje a zařízení nebude fungovat vůbec - to mě nedošlo.

Do dalšího projektu plánuji použít STM32F446 kvůli rychlosti a bude zde použita i 128Mb FLASH paměť zapojena přes SPI - tato by šla použít jako "zásobárna" nového FW, tak že by hlavní aplikace nahrála nový FW do externí FLASH a nahodila nějaký bitík, který by se četl při startu CPU. Pokud by byl tento bitík nahozený, bootloader při překopírovat FW z externí FLASH do hlavní FLASH v procesoru a spustil aplikaci. Tento "překopírovací" bootloader by mohl sedět na poslední stránce v procesorový FLASH. Výhoda je, že by byl vždy k dispozici FW. Úskalí, které vidím, je, že takovýto bootloader nebude univerzální pro více aplikací.

Co si o tom myslíš ?

Děkuji za pomoc :)


Přezdívka:*
Heslo:*

█ █   ███   ███   
█ █   █ █   █     
███   ███   ███   
  █     █     █   
  █   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu