Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Diskuze s obrázky:


23.01.2021 (18:12:01)
VroutekB:
Že bych tě za ten nepřehlednej nečitelnej bordel kopnul někam. **27 **12 **02

Tu LM324 překresli jako normální člověk jako 4 samostatný operáky (to je taková schematická značka, takovej trojuhelníček). Texty se nemaji krejt s drátama. Vedle konektorů aspoň dokresli dummy součástky, co tam má bejt připojený. Todle je schéma v tomhle stavu je fakt na dvě věci a možná ani na ty ne.

Ale i tak, na první pohled, je to naprosto nefunkční nesmysl. A i na ten druhý pohled je to úplný nesmysl. Počínaje tím, že výstupem operáku pereš rovnou bázi tranzistoru (T1, T2) bez jakýhokoliv odporu, nebo linearizace, ti to do tý regulační smyčky přidá takovej zisk, že z toho nikdy nebude nic jinýho, než oscilátor. To, že se ten rozkmitovej stupeň (T1-Q1 - omg... aspoň si vyber, jestli T nebo Q!) krmí odporem a né zdrojem proudu, taky ručí za úžasný PSRR, který to bude mít (Ale to je nepodstatný, protože to stejně nikdy nebude fungovat).

A vůbec, proč si nejprve neuděláš domácí úkol a nepodíváš se, jak se opravdický vysokonapěťový regulovatelný zdroje dělaj a snažíš se to znovu vynalézt? Obvykle se to totiž dělá tak, že ta řídící sekce je plovoucí a opřená o kladnou výstupní svorku. Tim se zbavíš potřeby jakýhokoliv napěťově zesilujícího stupně.

Ale f pořádku, taky sem byl kdysi blbej naivní vůl a zkoušel to bastlit takle (akorát sem ten napěťově zesilující diskrétní stupeň měl zpojenej trochu víc inteligentně). Jen s jedním rozdílem - že než sem ten nesmysl publikoval, tak sem si to aspoň nejdřív přitlouk na peřiňák a vyzkoušel, jestli to vůbec má šanci fungovat.

Takle bys to měl mít zapojený. Máš tam i naznačený, aby bylo naprosto jasný, kam je referencovaný pomocný napájení tý řídící elektroniky.
Máš tam i načrtnutý, jak má zhruba vypadat kompenzační obvod přenosu. (Pokud stačí trochu pomalejší odezva, nebo k řízení použiješ takový ksindl, jako LM358 nebo 324, tak si pouze vystačíš s tím integrátorem, ten RC sériovej článek nebude vůbec potřeba).
PS: Do gejtu mosfetu by se hodil odpor a zenerka pro hrubý nastavení omezení proudu ve spojitosti s tím odporem v sourcu. **22

OBRÁZEK

Tak, teď už sem se vyvztekal já a můžeš se začít vztekat ty a začít bastlit něco, co má šanci aspoň fungovat.


Přezdívka:*
Heslo:*

  █   ███   █ █   
 ██   █ █   █ █   
█ █   ███   ███   
  █   █ █     █   
  █   ███     █   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu