Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Diskuze s obrázky:


2.02.2021 (19:45:24)
VroutekB:
Je to to výrazně lepší, minimálně co do čitelnosti schematu, nicméně funkčně pořád nic moc. Co za koncové tranzistory tam chceš mít? Trápit bipoláry lineárně vysokým napětím (stovky V) obvykle moc ovoce nenese. SOA ti něco říká?
Ty tranzistory taky musíš bejt schopen zavřít, bez Rbe odporů je nezavřeš. Zvlášť ty koncáky po ohřátí.

Je tam stále kupa drobných nedostatků, se kterýma to možná donutíš už k funkci, ale pořád to bude mizerie. Kupříkladu:

Příliž nízké napájecí napětí operáků. Sečti si úbytky na Ube, úbytky na odporech v emitorech a bočníku a podívej se, kam maximálně ta LM324 dokáže vyběhnout výstupem.

Tu regulaci proudu máš mnohem lepší udělat jako paralelní, než takle diodou jebat do toho druhýho regulátoru. Bude to reagovat příliš pomalu. A i ten proudovej regulátor potřebuje nějakou frekvenční kompenzaci (stačí opět "integrátor").

IC2C má brutální hysterezi. Nestřílej tam ty hodnoty od oka, spočítej si to pořádně, Tabulky odporu termistoru najdeš v jeho katalogovým listu.

IC2D bude mít na výstupu děsnej pordel, pokud ten invertující vstup potáhneš někam daleko drátem k vypínači. Takle to chodit moc nebude.

Doporučuju doplnit zdroj vypínačem výstupu. A nejjednodušeji elektronickým, protože obyčejným relátkem těch 300V dc stejně nerozepneš. Což ostatně platí i pro ten přepínač, co ti úplně nesmyslně přepojuje ty kondíky. Kontakty v relé nebo vícepólovým přepínači maji málokdy definovaný nějaký postupný spojení/rozpojení, takže se ti může i stát, že se ti dycky něco chvíli potká do zkratu, nebo bude někde chvilku přepětí a pod. (nezkoumal sem ty hazardní stavy, jen upozorňuju, že tam budou). Přepínej pouze AC napětí z trafa. (..a nesnaž se vší mocí zrecyklovat nějaký plesnivý trafo zablitý v asfaltu, který na tohle zjevně vhodný moc neni. zakázkový trafo ti navine třeba JK Eltra a nemyslim si, že by to vyšlo nějak výrazně draho)


Přezdívka:*
Heslo:*

███     █   ███   
  █    ██     █   
███   █ █   ███   
█       █   █     
███     █   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu