Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Diskuze s obrázky:


4.02.2021 (17:02:06)
VroutekB:
No vida, že to trochu de, dyž se chce, Ten mosfet by asi šel, ale výkonová ztráta nesmí překročit cca 20-25W na jeden futrál, pokud je budeš mít izolovaný podložkama od chladiče. Jinak to neuchladíš.

BUX48 není na lineární provoz a je fuck od kterého výrobce. Stejně jako ty MJE13007 nebo co si to tam měl v tom zesilovači. Zgořilo by ti to jak fagule.

Elektronku si tam klidně dej, ale potom dle velikosti inteligenci návrháře a jeho návrhu věcí okolo, budeš potřebovat třeba -20, -30, -50 nebo taky klidně -100 V, abys takovou hromoflašku jako 509 zavřel do cutoffu. To jen abych tě na začátek postrašil, že ani s flaškou to nebudeš mít jednoduchý, pokud nevíš, co děláš.
Na co si flašky schovej je, až budeš dělat regulovatelnej zdroj na kV nebo dva, tam pak věci s obrovskym závěrným Va přijdou celkem vhod. **05

Paralelní regulace je, že výstupy regulátorů sloučíš přes diody dokopy a kdo víc dá, ten jede. Co si myslel "gatedriverem" fakt netuším, ale výstup LM324 ti mosfet, nedej bože dva nebo tři paralelně opravdu neutlačí. Dej tam aspoň emitorovej sledovač s nějakým decentním bias proudem (30 mA). Pushpull emitorovej sledovač asi netřeba, tam by sis zas naběh na další problémy s linearitou (pokud by byl bez biasu, protože by "mezi bázema byl vakl")
LM321/358/324 maji fakt směšně slabý výstupy, se podivej do katalogu. Stará 741/748 je proti tomu svatá.

Zdroje maji různý topologie a sou k nim různý důvody. Já se tě jen snažím navést k tomu, co je asi nejjednodušší možný (a zároveň 100% spolehlivý). Moh bych ti dát i hotový schema, protože to co teď stavíš, tu předemnou leží na stole, akorát že to mám obastlený okolo jedný LM358 a s fixním napětím sekundáru - žádný přepínače. Jenže dát ti hotový schema, to by bylo moc zadarmo a nic by ses nenaučil. **23 Takže aspoň vim že to, k čemu se tě snažim dokopad, bude fungovat a necucám si to tu z prstu, protože sem na tom nějakých pár večerů poseděl.

Kondik k IC2D? To bys tomu dodal akorát pokles kmitočtový charakteristiky odpovídající dolní propusti prvního řádu. Jo, trochu by to pomohlo. Ale radši bych viděl to zapojení jinak, líp.

Že to není výrobek pro BFU je blbá výmluva na který já nehraju. Ty sám budeš ten, kterýho tě ten zdroj osere, až s nim něco odpálíš, nebo odjebeš ten zdroj samotnej.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
  █     █   █ █   
 █    ███   ███   
 █      █   █ █   
 █    ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu