Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Diskuze s obrázky:


4.02.2021 (21:40:48)
VroutekB:
O diodě nebyla vůbec řeč, že vadí. Vadí to, že buedš mít za sebou dva líný operáky. K paralelní regulaci taky budeš potřebovat nějak výstupy sloučit a to třeba zase diodama.
Ostatně, výstup toho operáku v tomhle zapojení musí překonat mnohem víc, než jen napětí úbytku té diody. A to až celých plných Vref (5 V). Ten ksindloperák má tak mizerný SR, že než by to přeběhl, by mu to trvalo dobře 10 us. A to ještě beru, že by nebyl bržděnej nějakým integračním kondem.
Paralelní regulace taky není zcela výhodná, protože má obdobný (a další) problémy, ale je to jednoduchý kompromis, který lze donutit spolehlivé funkce.

g2 s g1, to by flaška dávala hovno anodovej proud a musel bys to snad suplovat kladným Ug, což ve výsledku rovnou můžeš zapojit jako pentodu s fixním Ug2 a bude se to chovat mnohem líp. Jenže když velikost Ug2 přesereš, tak stejně budeš potřebovat mnoho desítek voltů na zavření, takže bacha. Je třeba si charakteristiky tý flašky doměřit, protože by nejspíš stačilo Ug2 dost pod 100 V - to v katalogu obvykle není. A grafy nasycenýho proudu vs. Ug2 už snad vůbec nejsou.
Tím menším Ug2 si zmenšíš Ug1 potřebný pro cutoff anodovýho proudu a taky ztrátu na g2, protože dyž tu flašku dáš do cutoffu, tak se ti z g2 stane nová anoda a pokud bude na tvrdým zdroji napětí, tak jí roztavíš.
Neřikám, že to nejde, jen řikám, že v návrhu toho pentodovýho konce je víc práce, než se na první pohled může zdát.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
  █   █ █   █ █   
███   ███   ███   
  █     █   █ █   
███   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu