Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Diskuze s obrázky:


24.02.2021 (07:03:20)
Peca303 (web) :
Sorry, ale pokud nedodáš výpočet, který dokazuje opak, tak budu tvrdit, že tentokrát nemáš pravdu. Pokud je ten sledovač správně zapojený, tak se ta lampa nikdy nedostane do oblasti kladného mřížkového proudu a z pohledu té první lampy v napěťovém zesilovači jako by tam vůbec nebyla. Zatím jsi dodal jen hodně keců a jeden pochybný článek z internetu, který nepřímo dokazuje, že to zapojení funguje správně, pokud se správně zapojí. To tvrdím já, mám to prakticky vyzkoušeno, viditelně se to používalo i v profi technice a jsem schopen dodat výpočet, ale přijde mi to zbytečné.

Ono není zkreslení jako zkreslení a to, že ten signál nějak dokurvíš, ještě neznamená, že to bude znít "správně". Je vidět, že jsi žádný kytarový zesilovač ještě nestavěl. To byla asi tak první chyba, kterou jsem udělal, že jsem vzal nějakou ECC a pořádně ji přehulil. Zkreslení bylo opravdu kurevské, ale doslova to rvalo uši. Obecně u kytar se snažíš simulovat zkreslení dvojčinného lampového konce, tj. *symetrické*. Podívej se, jak se profesionální kytarové zkreslovače zapojujou. Áčkové jednočinné zesíky mají v oblibě leda tak netopejři, co si podkládají kabely k reprákům měsíční horninou (protože takový zesík je hodně drahý a velký a vypadá to v obejváku na předměstí hustě), ale normální člověk s ušima řekne, že to zkresluje a že to hraje na hovno.

Ten pasteveckej komunistickej zesák si strč kam je libo, ale zrovna jeho konec má mezi lampovýma aparátama opravdu mimořádně dobré parametry. Že není žádný argument, že zkreslení není na osciloskopu vidět, samozřejmě vím, ale pokud tomu pojídači skopových vnitřností ten stupeň zkresluje tak, že je v sinusovce díra jak do českého státního rozpočtu, tak je vidět, že je asi někde chyba.

Pokud tu nebude výpočet, tak už se k tomuto tématu nebudu dál vyjadřovat.


Přezdívka:*
Heslo:*

  █   ███   ███   
 ██   █ █     █   
█ █   ███   ███   
  █   █ █   █     
  █   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu