Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


3.04.2021 (21:53:20)
Dr. Doktor:
Ono to není zas tak kritický, protože desaturačka chrání v podstatě jen proti zkratu, ne nadproudu. Takže klidně se tam může dát spíš větší rezerva než menší. Problémem IGBT je pomalé "docourávání" Ucesat i několik mikrosekund po zapnutí, i když katalogová zapínací doba je mnohem kratší. Jinými slovy, pokud by se saturačka nastavila jen kousíček nad napětí v sepnutém stavu a zpoždění jen trošku delší, než zapínací doba, tak nejspíš bude falešně vybavovat. Musí se buď prodloužit doba nebo zvýšit úroveň.
U tvojich IGBT se zdá, že by Ucesat při tom proudu za normálních podmínek nemělo překročit asi 2,5V. Kdybych měl plácnout tak bych ochranu nastavil na 4-5V a odhadem 2us. Ale mám jen omezené zkušenosti, z pár experimentálních konstrukcí... Většinou pro spínáky desat. nepoužívám, spoléhám na měření proudu pro ochrany.


Přezdívka:*
Heslo:*

  █   ███   █ █   
 ██     █   █ █   
█ █    █    ███   
  █    █      █   
  █    █      █   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu