Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


18.09.2021 (15:05:31)
bkralik (web) :
Těch "home automation" systémů je hodně. Pokud bys chtěl jít cestou úplného opensource, tak se koukni na HomeAssistant - ten běží na linuxu (takže třeba raspberry pi) a můžeš k tomu připojit cokoliv (čínské RS485 moduly, ethernet moduly od papoucha, MQTT, no, cokoliv).
Pokud bys chtěl takové poloprofi řešení, tak koukni na Loxone - to už samozřejmě vyjde trochu dráž, ale má to vlastní řídící jednotku, programuje se to v takovém poloklikacím rozhranní a hlavně mají k tomu mrtě příslušenství (ať už nějaké expandery na světla, tak měření energie, zvonky, intercomy, no, všechno možné). Loxone je v ČR docela dost populární, myslím si že tady mají i docela velkou uživatelskou základnu.
Pak podobné systémy dělají i nějací velcí hráči (insteon, nevím...). Ale to mi přijde že už zase potřebuješ extra firmu, aby ti to postavila, neviděl jsem to nikde moc volně prodávat.
Každopádně bezdrátu bych se snažil vyhnout, drát je drát...


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   █ █   
█ █     █   █ █   
███   ███   ███   
  █   █       █   
███   ███     █   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu