Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat zprávu (se všemi případnými odpověďmi) z kategorie Hlavní diskuze:


3.02.2024 (16:39:28)
VroutekB:
Kdybyste někdy řešili náhradu domovního telefonu TESLA Stropkov pro systém "4+N", a náhodou byste si koupili ten modernější (třeba 4FP 211 02), z jehož vzhledu se nepoblejete (narozdíl od původního 4FP 210 37), a když pak po hodině bádání proč to nezvoní ale jen prdí sluchátkem zjistíte, že i když je to přece stejný "4+N systém", tak "síťový napáječ 4FP 672 54 není kompatibilní 672 55 nebo 672 56", tak tady máte návod, jak s těma komunistickýma kur*vama ze stropkova vyjebat:
Zapojte to přesně, jak sem to nakreslil, budete mi děkovat později. Nechal sem na tom půl odpoledne života, než sem vychytal všechny problémy toho zkurveného systému: https://i.imgur.com/gD3zRm6.png
Ono totiž ten telefon normálního vzhledu obsahuje zvonek, který tvoří akorát paralelní zapojení pieza se sluchátkem, do série s diodou na přívod. Není mi jasný, jak taková chujovina má fungovat, ale prostě to nefunguje a je potřeba s tím vyj*ebat viz schéma výše.
Ten zatěžovací odpor 100-150R tam je proto, aby ústředna dole pískala a hlásila, že zvoní (jinak nepíská a nehlásí). Zenerku sem dal 8V2, jiná po ruce nebyla. Lepší by byla tak 6V8, ale pak je potřeba pohrát si s osclátorama, aby to mělo správný zvuk vyzvánění telefonu. To hradlo tam u toho mikrovýho elytu vzhůru nohama je tam proto, aby to nekňučelo jako pes vytahaný za ocas, když tomu seberete přívod a padá napájecí napětí. Piezo se samozřejmě zužitkuje to původní, svorka 4 se zapojí přímo na elektronický vyzváněč, ne do telefonu. Jinak bude zas akorát prdět sluchátko. Jo a ten integráč je 4584, protože sem ho zrovna měl po ruce. 40106 došly.
7.02.2024 (16:26:49)
d.mh:
Při rekonstrukci bytu jsem výměnu možná naštěstí zavrhl, stačilo mi jen doplnit vypínač bzučáku. Pamatuju že jsem se s těmi fousy sral snad hodinu, absolutně to nešlo pájet, vypadalo to jako poměděný plast. Vidím že už do toho radši nebudu hrabat. Ona ta stará verze je sice hnusná, ale do paneláku to nějak pasuje. Stejně je na chodbě tma.
11.02.2024 (02:52:22)
RayeR (web) :
A procs to vubec resil sam? Vecinou to plosne vymeni SVJ/druzstvo. Pravda, od schvaleni se na to cekalo cely rok, dostali sme nakou malou hranatou jebku ani nevim od koho, vymene to meli za 5 minut...


Přezdívka:*
Heslo:*

█ █   ███   ███   
█ █     █     █   
███   ███   ███   
  █   █     █     
  █   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu