Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


31.05.2013 (21:06:07)
RBMK:
Tak už začal chodit hezky bez nestabilit.
- blokováky jsou samozřejmostí, měl jsem je tam už od začátku.
- přidal jsem 10ohm do napájení
- dělič pro snímání npětí jsem dal jinam - blíž k TL494
- vrátil jsem tam žlutobílou cívku, použil jsem 30z vinutí a odmotal jsem ty ostatní.
Nevim, co z toho pomohlo, nebo jestli jsem nepropájel nějaký studeňák, ale teď to jede v celém rozsahu stabilně. Děkuji za nápady. Další měnič už navrhnu zase o trochu lépe.
http://postimg.org/gallery/cmpjf9sw/
Zde je pohled na ten pekelný stroj, schéma podle skutečnosti (chbí mi zener 16V na gate) a průběh na cívce při 100mA na výstupu do LED a při 1,55A. Regulace už nijak extrabrutálně nekmitá, jen trochu mění šířku pulsu.
9.9V (test min napětí, sraženo 2x D) při 5,73A tam, 30,7V 1,55A do LED, to je 56,7 a 47,6W a hezkých 0.84% Účinnost ničí topící bočník 1.28W, větrák 1,2W a trochu ta cívka, ale je jen vlažná. Rozsah regulace 100mA až 1,55A s možností bliknutí 100% výkonem rozepnutím tlačítka.
Asi bych to měl dát na web **33

Ještě se chci zeptat "." na ten ferit, jak se s tím dělá a co tam mám vidět? Mám ho mít uzavřený nebo jen jeho polovinu? A kolik závitů cívky mi doporučíte?
Děkuji


Přezdívka:*
Heslo:*

███   █ █   ███   
█ █   █ █     █   
███   ███   ███   
█ █     █   █     
███     █   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu