Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


6.06.2013 (11:47:31)
Choze:
Díky za připomínky...
Upozorňuji, že smyslem té úpravy bylo co nejméně změn proti původnímu zapojení. Ono totiž tohle zapojení se mi vůbec nelíbí. Ani to původní. Ano i ty úbytky na 1N4148 posunují fázi atd... Jako každý, kdo stavěl indučák, jsem s ním i já ztratil dost času. Proto já používám řízení s MCU. Zde jsem se snažil jen o to, aby Radek nemusel dělat celý nový driver.
Aybac:
Samozřejmě vím jak funguje ten nadproud. Samozřejmě, že to bude spínat mimo nulu. Vždyť je to nadproudová ochrana. Takže účinnost při práci v ochranném režimu nehraje roli. Uvědom si, že velikost pracovního proudu je dána převodem oddělovacího trafa. Trandy by to měly přežít, protože to rozlaďuje nahoru, takže směrem do indukční zátěže. BTW: při paralelním článku to spíná mimo nulu pořád.
StandaM: Ano ano uvědomuji. Napětí na pracovním kondu je 90deg posunuté proti spínacímu napětí. Takže přesně polovina intervalu. Tzn. že rezonanční kmitočet musí ležet uprostřed. Ano ten trimr pro doladění by to chtělo. Vyřešil by to trimr pro dostavení rozsahu pracovních frekvencí. Pokud půjde hýbat s rozsahem, tak se samozřejmě bude hýbat i střed. Rozsah je závislý na trafu, protože při malé frekvenci se může přesytit jádro.

Ale je to bastl...
Možná bych ti Radku doporučil zkusit tohle: http://www.neon-john.com/Induction/Roy/Roy_2.0_SC_schem...
ladí se to samo a vzhledem k tomu, že jsi psal, že máš kupu eček, můžeš jednoduše vyrobit to trafo. V popisu píše, že na výstup trafa se zapojuje pracovní cívka s minimálně čtyřmi závity.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   █ █   
█     █ █   █ █   
███   ███   ███   
  █   █ █     █   
███   ███     █   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu