Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


10.06.2013 (08:07:37)
Wehrner:
No já teda nevím, ale při ceně dnešních svařovacích invertorů už bych se na trafo asi vykašlal. Hlavně kvůli hmotnosti a s tím zhoršené manipulaci a také kvůli komfortu, i ty nejlevnější čínské mají již dnes funkce jako anti-stick (proti přilepení elektrody) arc force (stabilizace oblouku při změně vzdálenosti elektrody od materiálu) , Hot-start (vyšší napětí pro zapálení) kontrola vstupního napětí a spostu jiných. a kdo s tímto jednou zkusí svařovat, pochopí proč se dřív pro získání DC svař. proudu používaly i ty šílené, hmotné a hlučné tzv. "Triodyny". I ten zmiňovaný JIKOV, začal v osumdesátých letech dodávat k těm svým transformátorům přídavné usměrňovače.
Jinak volba elektrody výrazně ovlivňuje vlastnosti a kvalitu výsledného svaru. Bazické (EB) jsou nejrozšířenější, avšak vyžadují striktně použití DC a velmi kvalitně a čistě předpřipravený materiál, naopak rutilové (ER) jsou vhodnější pro AC proud a snesou i trochu korodovaný materiál.
Fakt bych se na dobastlení něčeho k trafu vysral a podíval bych se po bazarech po invertoru. Cikáni tam toho nosí mraky a svářečku pak můžete mít doma v podstatě v šuplíku.


Přezdívka:*
Heslo:*

█ █   ███   ███   
█ █     █   █     
███   ███   ███   
  █   █       █   
  █   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu