Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


18.06.2013 (12:47:06)
RayeR (web) :
Raketkama na TPH jsem se pred lety taky zabejval, nejveci mela asi 2.5x10cm, zkousel jsem ruzny materialy a trysky (vcetne ocelovy trubky - taky to letelo), dolet do vejsky si netroufam odhadnout, tak 50-100m max... S pripravou paliva sem taky zazil obcas horke chvilky, jednou doslova (od te doby sem to uz nemichal nikdy doma :) No jak rikas, problemy s tim odvijenim dratu a ovlivnenim letu budou asi dost zavazny...
A u toho balonku, proc by neslo pouzit prosty odvijeni ze zeme? Samozrejme pokud nebude vitr. Ale jak zminoval A/B, jesi to muze zafungovat i mimo akutni bourku (ci v povestnem klidu pred bouri). Jen netusim do jake vysky by ten balon musel vystoupat aby se povedlo neco chytit. Jiste tomu pomuze i vhodna volba vyvyseneho mista ci treba ten VVN stozar se mi jevi jako dobry startovni bod :)
Jinak taky jsem uz spis pametnik starsich dob, kdy za nas zadne SOC a granty nebyly, takze veskere pokusy na vlastni triko. No, aspon to cloveka nauci recyklaci a optimalnimu vyuziti zdroju :)

Ten odpor pasky si zkusim zmerit, ale obavam se, ze to bude nelinearni. Pri malem napeti se ty castecky kovu budou tvarit patrne izolovane mikroskopickou vrstvickou izolacniho pojiva a teprve pri vyssim napeti se to prorazi - neco jako varistor. Vzdyt i ferit je pro ohmetr nevodivy ale teslakem s nim muzu tahat vyboje jako s kusem dratu. Proto asi A/B zminoval tu nepouzitelnost na antenu. Taky myslim ze s tenkym dratkem z relatka nakych 0.05 by slo dosahnout lepsiho efektu, ale paska ma zas veci mech. pevnost.

A na zaver nesmi chybet tento genialni obrazek, kery milovnici blesku jiste dobre znaji :)

http://freeenergynews.com/Tangent/images/bottled_lightn...


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
  █     █   █ █   
 █    ███   ███   
 █    █       █   
 █    ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu