Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


18.06.2013 (13:39:26)
Wehrner:
obrázek je suprovní **02

s těma balónkama a odvíjením od země jsem to už psal minule. I velmi tenký drátek, pokud se několik desítek metrů do výšky odmotá, bude v proudu vzduchu, vlivem aerodynamického odporu, působit jako pětikilové závaží a potáhne ten balónek dolů - to chce praktický test a hned ti bude jasné o čem mluvím. Balónek tak v podstatě zůstane viset v nevelké výšce úměrné síle proudění a délce vymotaného drátu a pod ním bude hóódně velkým průvěsem drát vlát téměř nad zemí. Ještě trochu terminologii "balónek" je zde trochu zavádějící pojem, lepší je počítat spíš s několika "balónky" protože jeden ten pouťový uzvedne tak akorát sám sebe. Takže bu´d sehnat nějaký větší (dá se) nebo svázat tak 5-6 ks minimálně.
Jinak minimální výška pro svod neexistuje - to samozřejmě záleží především na momentálních podmínkách a lokálních elektrických poměrech v atmosféře a při bouřce taky na výšce ve které se nachází. Rozhodně počítej ale 100m jako minimum.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
  █   █       █   
███   ███   ███   
  █     █     █   
███   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu