Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


18.06.2013 (16:13:38)
8-bit obalka (web) :
Co se týče těch raket, tak třeba motor ROS-40 bez další zátěže by podle mých výpočtů měl doletět do výšky 1,6 km. Akorát problém je, že ten počáteční vertikální a úhlový impuls zrychlení mi dokázal zničit všechno, co jsem se pokoušel vynést do vzduchu **02 Pak jsem zkoušel nějaké vlastní ohňostrojové raketky podobného designu jako ty rosky, ale aby to nebylo tak strašně agresivní. Jako palivo jsem používal R-Candy (65 KNO3, 35 cukr, +2,5 Fe2O3, připravovat jako karamel), Bylo toho 40 g v 30mm papírové trubce, síla stěny 2 mm, sekce motoru měla asi 65 mm a palivo jsem odléval do tvaru válečku s odhořívací dutinkou. Trysky byly dělané na CNC z překližky, hlavní tryska měla průměr 3,5 mm a kolem toho byly 4 trysky pro stabilizaci rotací (průměr 2 mm). Trysky jsem pak lepil dovnitř herkulesem. Celá raketa vážila vč. nálože kolem 250 g. Nakonec jsem to omotal motouzem a olepil papírovou páskou, jinak by se ten motor asi rozerval. Raketky fungovaly perfektně a chovaly se konzistentně, dolet byl cca 200 m jak bylo plánováno a ta gyrostabilizace též chodila dobře, létalo prostě kolmo navrch a zbyla vždycky pěkná 4spirálovitá dýmová stopa.
Tak mě napadá že ten samý princip by byl použitelný i pro to tahání drátu, rotace rakety by ho mohla zrovna odvíjet. Jenom by to asi chtělo přesně vypočítat tah těch stabilizačních trysek a jejich tvar.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
  █     █   █ █   
███   ███   ███   
  █   █     █ █   
███   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu