Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


18.06.2013 (19:38:42)
Wehrner:
Raketový motor z ROS-40 má v těch nejlepších modelech dostup tak 500-600m. Jeho nevýhoda vysoká hmotnost kolem 200gr - tělo je z plechu. Používá se v modelech tak, že se centrální tryska převrtá na průměr 4 mm a tangenciální stabilizační trysky se zatmelí. Střední tah motoru ROS je kolem 40 Ns a na začátku vyvine špičkový tah hodnoty 120 Ns. Celková doba chodu je asi 1,4 s. Pokud se zachovají rotační trysky rotuje motor v chodu asi 40 x za vteřinu.
Nevýhody jsou tedy jasné - nevhodný (ostrý) průběh tahu, vysoká hmotnost u trysky (spolu s cívkou drátu)- bude nutné dovážit raketu na špici, čímž výrazně vzroste startovní hmotnost i dostup. Výhodou je snadná dostupnost motory se před několika lety prodávaly ve výprodeji za 1,- Kč/ks. Spolehlivost je úměrná věku, takže počítejte s množstvím celkem nebezpečných selhávek.
Naopak výše zmíněné palivo na bázi KNO3 a cukru je optimální, s tím to půjde v pohodě.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   █ █   ███   
█ █   █ █     █   
███   ███   ███   
  █     █   █     
███     █   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu