Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


10.01.2013 (13:56:39)
choze:
1. Počet závitů transformátoru nesouvisí s permeabilitou, ale s průřezem jádra, maximální dovolenou magnetickou indukcí, frekvencí a napětím.
2. Akumulace v transformátoru:
Velmi zjednodušeně to popíšu takto: Akumulace energie je běžný a žádoucí jev u tlumivek. Známý akumulační měnič. Zde se právě používají nízkopermeabilní hmoty, nebo mezera v magnetickém obvodu (snížení permeability), nebo železoprachová jádra ji mají distribuovanou.
Jenže u transformátoru je tento jev nežádoucí, protože trafo má prostě přenášet vstup rovnou na výstup. A protože magnetizační proud je fázově posunutý vůči proudu transformovanému, tak trafo přenáší proud transformovaný, a zároveň se magnetizuje magnetizačním proudem, ale proud magnetizační způsobuje onu kumulaci energie v jádře, protože proud transformovaný je přenesen hned na druhou stranu. Tato uložená energie musí být opět vydána během DT. Ayback píše že se během DT nemění. Je to ale pravda? Na konci pulzu je na vinutí maximální napětí a jádro je magnetizované. Co se asi stane, když tento konec připneš na 0V? Během DT jsou oba konce na 0V! A nezapomínej na fázový posuv proudu magnetizačního k proudu transformovanému. U správně navrženého trafa by neměl magnetizační proud překročit 10% proudu transformovaného!
Jinak k těm datasheetům... Proč by měli tyhle věci uvádět u jádra, když jsou to vlastnosti hmoty?
Pro takto vysoké frekvence bys měl použít ještě lepší hmotu 3E5.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   █ █   ███   
  █   █ █     █   
███   ███    █    
  █     █    █    
███     █    █    
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu