Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


28.02.2013 (08:22:34)
Wehrner:
V podstatě je to v reálu nejvíce jak to popisuje Choze
Celní sazebníky tarifikují každé zboží jinak. nejvíce v merku mají celnící značkové zboží (vč. elektroniky i textilu) pak kosmetiku atd. Shity z dealextreme apod jsou často bez cla i DPH (časti i bez hodnoty morální). Souvisí to ale hlavně s tím, že pokud je pak v balíčku věc těsně nad limitem, celnící musí po otevření již začít komplet zahájení celního řízení a tím samozřejmě taky makat a výběr je pak naprosto minimální. Nejvíc z toho těží samozřejmě pošta, která shrábne kilo paušál.
Takže pod rentgenem zkušené oko vyhodnotí odhadem cenu a určí, která zásilka bude otevřena a proclená - ostatní jde do oběhu. Je to fakt loterie, jednou jsem si objednával měřák Fluke za bezmála deset papírů a prošel v pohodě, jindy tranzistorák (Tecsun) za necelé 3 papíry a ten už šel do stroje.
Lhůty jsou pak katastrofální - zásilka EMS HongKong - Praha 3 dny > vyřízení celního řízení s doručení 4 týdny.
Absolutně nejvýhodnější je u dražších věcí použít DHL. Poštovné je sice dost mastné, ale oni mají licenci a vlastní celní deklaranty, takže třeba konkrétně u mojí objednávky za cca 1100 $ byla tato za 4 dny z HonkKongu doma i vč. proclení. No a nakonec nejpikantnější na tom bylo, že jsem platil pouze DPH z ceny uvedené na přiložené faktuře, kde stálo 200 $ - takže super. **04


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█ █     █   █ █   
███   ███   █ █   
  █     █   █ █   
███   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu