Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


7.01.2017 (21:28:14)
VroutekB:
Ano, myslím tím posuvný registry s výkonovýma výstupama. Protože jinak se to dělat nedá. Pro praktický použití s LED nemá multiplex větší jak 1/16 smysl, protože jde pak jas do háje a pulsní proud LEDkou být větší nemůže.
A pardon, GPIO to sežere 7, zapomněl sem, že ty 6C595 nemají transparentní latche. Layout desky na tohle je víc, než triviální.

https://p53.imgup.net/IMG_4455s3578.jpg

Pokud ti není jasný, jak to řídit, tak ROW3:0 je binární číslo určující řádek 0..9, CLK a DATA zapojit na SPI a DMA nakázat práci. Pak už stačí jen timer interrupt s frekvencí např 500Hz (50fps), který ti zajistí refresh zobrazení.

EASY AS FUCK, UH? **27

Pozn.: Takhle se to řeší i v komerčně robených věcech. Mám tu třeba textovou tabuli z LED matic, taky něco okolo stovky LED na řádek, 32 řádků (dva samostatné multiplexy 1/16). Spínání anod je tam vtipně řešené NMOSy, pač je to staré a PMOS vhodný na ty ampéry tenkrát nebyl dostupný, a taky ty BUZ11 tam spínají 5V ale gejty se krmí z 12 nebo 15V zdroje.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
  █   █ █     █   
███   █ █    █    
  █   █ █    █    
███   ███    █    
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu