Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat zprávu (se všemi případnými odpověďmi) z kategorie Hlavní diskuze:


31.01.2017 (15:08:18)
milan obalka :
Mám tu zase zdroj z vinotéky. TL494. někdo tam vyměnil pojistku, což nepomoho, protože jeden tranzistor byl přerušený a druhý zkratovaný.
Vyměnil jsem dva malé elyty na primáru, tranzoistory na primáru, bázový rezistor a zapnul to. naběhl, tak sem ho vypnul a pak už nikdy nenaběhl.
Nemá snahu se ani projevovat škvrčením,
Vše jsem přeměřil a vše vypadá OK. tranzistory nemají zkrat.
31.01.2017 (16:29:14)
Dr. Doktor:
Jestli to startuje v samokmitacím režimu (jako AT zdroje), tak to budou asi nějaký ty součástky kolem báze (mezi bází a budicím trafem)...
31.01.2017 (20:30:01)
milan obalka :
přesně tak. samokmitáním. a nic tam není. asi vyměním znovu tranzistory, jinak fakt už nevím. dal jsme jeté, ale funkční...
1.02.2017 (09:07:27)
danyk obalka (web) :
Ty dva malý elyty na primáru (v sérii s bázema) bejvaj hodně často špatný. Ale jeslti nepomohlo je vyměnit, tak můžou bejt špatný třeba ještě elyty na sekundární straně (potom napětí hned po zapnutí přestřelí a vypne se ochrana). Taky může bejt na sekundární straně proražená půlka dvojdiody.

Jestli to má malý trafíčko na ovládání bází výkonovejch trandů, tak na sekundární straně jsou dva malý trandy, který to trafíčko napájej. Ty taky můžou bejt vadný.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
  █     █   █ █   
 █    ███   ███   
 █      █     █   
 █    ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu