Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat zprávu (se všemi případnými odpověďmi) z kategorie Hlavní diskuze:


18.04.2013 (15:18:12)
RayeR (web) :
Hehe, ze by Mrdkosoft vycouval z dlazdic? Jsem zvedav.
http://diit.cz/clanek/budou-windows-81-bootovat-na-klas...
18.04.2013 (15:59:47)
Aldyhm obalka :
No aspoň že tak... Mně je to ale stejně jedno, protože Win XP budu používat co nejdéle jen to půjde (tzn. dokud bude použitelný, a dnes je ještě pořád použitelný i DOS, takže to bude hodně dlouho **02 ).
18.04.2013 (16:13:51)
RayeR (web) :
Jj, presne tak :)
18.04.2013 (16:29:55)
aybac:
XP byl špatný marketingový tah, protože to je až příliš dobrý systém **02
18.04.2013 (16:39:30)
Aldyhm obalka :
Přesně tak, Mrdkosoft (dokonale zkomolený název, díky **02 ) se sakra dobře poučil na XP. Teď bude podle mě tu kvalitu tlačit dolů, aby pak nemusel tolik makat a vytvářet pořád lepší systémy **02
18.04.2013 (16:41:20)
Roman-W obalka :
metro je hnus to souhlasím ale jak se řiká stačí to vypnout **02
18.04.2013 (16:43:12)
Tabovl:
A historie se opakuje, MS musí vydat jeden "špatnej" OS a následně další "dobrej". (95-98; 2000-XP[i když tam se do toho míchalo ještě Milenium]; vista-W7; W8-W8.1)
18.04.2013 (20:00:13)
Choze:
jj taky tak. Vždy přecházím z těch tehdy nejlepších až co nejpozději to jde. 95-XP-W7. Nyní budu dlouho čekat.
19.04.2013 (00:19:59)
RayeR (web) :
A co te konkretne motivovalo na prechod Win7? Hry uz nehraju, takze DX10/11 nevyuziju a jina mi Win7 nema absolutne co nabidnout...
Testoval sem v praci na core i7 4-j Nehalem a oba sytemy bezely +- stejne, jen s tim rozdilem, ze XP neobsahuji tolik blbosti...
19.04.2013 (01:46:33)
Oberon:
Win 7 líp vypadaj, a když už mám na to železo, tak proč ne...
19.04.2013 (08:38:54)
Choze:
W7 mají dobré systémové nástroje. Např. hýbat s velikostí disku není problém a spousty jiných možností. Navíc v licenci PRO máš zdarma jednu licenci pro XP takže ve virtuálu můžeš mít další stroj s XP. Jsou rychlé a spolehlivé. V současné době pro mě není lepší volba. W7 jsou bezesporu dobrý systém. Mají našlápnuto stát se stejným držákem jako XP. Proto MS dělá ty masivní marketingové kampaně na W8.
19.04.2013 (12:12:11)
Wehrner:
Přidám se k RayeRovi v předchozím příspěvku.
Mám systémy k porovnání oba v práci na cca 120 PC. Po několikaletém v podstatě profi používání si mohu dovolit shrnout následující:
W7 je zbytečně nabobtnalý systém, plný spousty balastu, kudrlinek, efektů a naprosto nelogického uspořádání a ovládání.
Naopak důležité věci jsou, asi záměrně, skryty. Nakonec třeba po dlouhém hledání a proklikávání se vám otevře shodné konfigurační okno pro nastavení jako bylo v XP, takže stejný, možná jenom lehce modifikovaný engine.
Při uvedení systému byly vyhozeny některé naprosto klíčové a užitečné funkce pro použití ve víceuživatelském a doménovém prostředí - např. kopírování profilu uživatele....
Pokud se ladí a optimalizují nějaké speciální věci třeba na síti - nelze se opět obejít bez toho zatracovaného příkazového řádku.
Rychlostně - absolutně žádný rozdíl. Aplikace typu CAD, Inventor, Photoshop a jiné náročnější běží na obou systémech naprosto srovnatelně, přičemž u XP asi s cca 1/4 spotřebou systémových prostředků. Samozřejmě, za předpokladu vypnutí služby "SuperFetch" u Win 7, která přednačtením často spouštěných a používaných aplikací při startu pouze vytváří iluzi zvýšení rychlosti.
Problémy s nasazením ve velké doméně vám raději ani nebudu popisovat, to je kapitola sama pro sebe a ukazuje na naprostou ignoraci vývojářů nasazení v profi sféře, kdy důraz je kladen především na licenční politiku aktualizace apod.
Jediné co win7 opravdu přinesl a kde je nějaký vývoj tak je aparát pro certifikáty a zabezpečení, ale zase v takovém pojetí, že je z toho naprosto šílený a nepřehledný moloch.
Osobně na PC na kterém pracuji a dělám náročnější věci provozuji i nasazuji s XP, kde se o běh systému, v podstatě roky, nemusím vůbec starat.
Naopak uživatelům, kteří pracují stylem MS Word, MS Excel, Outlook, Acrobat, internet a multimédia, dávám k jejich spokojenosti Win7.

Nejvíc mne vždy pobaví, když dostanu na stůl líný a funící nový, mnohojádrovým procesorem vybavený moderní počítač (hlavně notebook), který musí třeba několik desítek procent výkonu promrhat jenom na provoz samotného neoptimalizovaného systému - to je fakt úsměvné.
Když jsme u nás v práci přestaly překotně upgradovat na nové systémy (Vista, w7 apod) tak nám neuvěřitelným způsobem poklesly náklady vynaložené na povyšování HW. Produktivita práce je přitom stejná a spíš progresívní.

Nikomu nic nevnucuji, ale pokud má někdo možnost tyto systémy dlouhodobě provozovat v praxi a objektivně porovnávat, musí zákonitě dojít k obdobným úsudkům. Domnívám se, že na trhu chybí OS optimalizovaný pro čistě profesionální nasazení, a je to jistě záměr.
Je to vše jenom kšeft, který musí běžet....

PS: k Win8 se vyjadřovat nebudu, protože ty jsem musel smazat, po cca týdnu používání, z počítačů i těch největších masochistů-metrosexuálů **07
20.04.2013 (03:16:34)
RayeR (web) :
Super vzhled mam celkem u zadku, protoze automaticky prepinam na win2000 look, kery mi pripada ze nejlepe vyuziva plochu (ani pixel nazmar) a nehyri poutove barvama. Uznavm, ze aero je celkem esteticky povedeny, zato win8 vypada strasne i v desktopu.
Systemovy nastroje (ani tech par aplikaci typu malovani) co sou ve windows nepouzivam, pokud to de zakazu, odinstaluju a nahradim mnohem funkcnejsi sadou programku 3. stran kere sem si za ta leta vybral ty nej (a vecinou freeware). A i v te rychlosti sem se sam presvedcil, ze neco jde v XP rychleji...
No uvidime, jak dlouho este intel, nvidie a spol budou delat ovladace. Co sem koukal u nvidie, tak chybi ovladace na novou serii GF 700M pro notasy, takze on se ten zacatek konce blizi...


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█ █     █     █   
███   ███   ███   
█ █   █       █   
███   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu