Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


19.04.2013 (12:12:11)
Wehrner:
Přidám se k RayeRovi v předchozím příspěvku.
Mám systémy k porovnání oba v práci na cca 120 PC. Po několikaletém v podstatě profi používání si mohu dovolit shrnout následující:
W7 je zbytečně nabobtnalý systém, plný spousty balastu, kudrlinek, efektů a naprosto nelogického uspořádání a ovládání.
Naopak důležité věci jsou, asi záměrně, skryty. Nakonec třeba po dlouhém hledání a proklikávání se vám otevře shodné konfigurační okno pro nastavení jako bylo v XP, takže stejný, možná jenom lehce modifikovaný engine.
Při uvedení systému byly vyhozeny některé naprosto klíčové a užitečné funkce pro použití ve víceuživatelském a doménovém prostředí - např. kopírování profilu uživatele....
Pokud se ladí a optimalizují nějaké speciální věci třeba na síti - nelze se opět obejít bez toho zatracovaného příkazového řádku.
Rychlostně - absolutně žádný rozdíl. Aplikace typu CAD, Inventor, Photoshop a jiné náročnější běží na obou systémech naprosto srovnatelně, přičemž u XP asi s cca 1/4 spotřebou systémových prostředků. Samozřejmě, za předpokladu vypnutí služby "SuperFetch" u Win 7, která přednačtením často spouštěných a používaných aplikací při startu pouze vytváří iluzi zvýšení rychlosti.
Problémy s nasazením ve velké doméně vám raději ani nebudu popisovat, to je kapitola sama pro sebe a ukazuje na naprostou ignoraci vývojářů nasazení v profi sféře, kdy důraz je kladen především na licenční politiku aktualizace apod.
Jediné co win7 opravdu přinesl a kde je nějaký vývoj tak je aparát pro certifikáty a zabezpečení, ale zase v takovém pojetí, že je z toho naprosto šílený a nepřehledný moloch.
Osobně na PC na kterém pracuji a dělám náročnější věci provozuji i nasazuji s XP, kde se o běh systému, v podstatě roky, nemusím vůbec starat.
Naopak uživatelům, kteří pracují stylem MS Word, MS Excel, Outlook, Acrobat, internet a multimédia, dávám k jejich spokojenosti Win7.

Nejvíc mne vždy pobaví, když dostanu na stůl líný a funící nový, mnohojádrovým procesorem vybavený moderní počítač (hlavně notebook), který musí třeba několik desítek procent výkonu promrhat jenom na provoz samotného neoptimalizovaného systému - to je fakt úsměvné.
Když jsme u nás v práci přestaly překotně upgradovat na nové systémy (Vista, w7 apod) tak nám neuvěřitelným způsobem poklesly náklady vynaložené na povyšování HW. Produktivita práce je přitom stejná a spíš progresívní.

Nikomu nic nevnucuji, ale pokud má někdo možnost tyto systémy dlouhodobě provozovat v praxi a objektivně porovnávat, musí zákonitě dojít k obdobným úsudkům. Domnívám se, že na trhu chybí OS optimalizovaný pro čistě profesionální nasazení, a je to jistě záměr.
Je to vše jenom kšeft, který musí běžet....

PS: k Win8 se vyjadřovat nebudu, protože ty jsem musel smazat, po cca týdnu používání, z počítačů i těch největších masochistů-metrosexuálů **07


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█ █   █ █   █ █   
███   █ █   ███   
  █   █ █     █   
███   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu