Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


24.06.2017 (22:59:34)
Scotchlok:
Nechci srovnávat architektury těch mikroprocesorů, je jasné že jsou nesrovnatelné. Chtěl jsem jen poukázat na několik drobností.
Za prvé, obyčejný bastlíř, začátečník, mírně pokročilý, nepotřebuje všechny ty vymoženosti a periférie. To stejné platí i pro spoustu jednoduchých aplikací. Chce jen co nejjednodušeji ovládat nějaký jednoduchý obvod. Teď zde nehodlám uvádět jeden příklad za všechny, protože by se tato debata nejspíš zvrhla na řešení toho příkladu vhodnější metodou, každý zde si dovede představit takový příklad sám.
Za druhé, takový bastlíř z bodu jedna, který ještě téměř vůbec neumí programovat, když uvidí mikroprocesor který sice všichni okolo chválí a vzývají až skoro do nebes. Ale ke kterému je pět datasheetů s rozsahem 100 až 1000 stran textu, minimum dostupných příkladů a jak jsem se i sám přesvědčil, minimální ochota mu pomoct. A pak uvidí, třeba to AVR-ko, stovky příkladů i se základy C-čka nebo assembleru a vůbec jakýmsi uvedením do programování, většinou i podrobně vysvětleno jak ten program i sestavit a nahrát do mikroprocesoru, desítky diskuzí a fór, kde už je většina problémů rozepsaných a vyřešených. Řekl bych že zvolí asi tu druhou variantu.
Teď jak to píši, dochází mě že to stejné lze napasovat i na to Arduino, které mě osobně ale přijde jako opačný extrém. Ale to už je na jiné povídání.


Přezdívka:*
Heslo:*

█ █   ███   ███   
█ █   █ █     █   
███   █ █    █    
  █   █ █    █    
  █   ███    █    
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu