Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


22.03.2018 (23:01:16)
Dr. Doktor:
Příčin může být více. Pokud kmitá proudová smyčka, tak zejména bývá na vině špatný návrh související s filtrováním signálu o proudu kolem UC3843 a layoutem desky. Zejména C13 nutně musí být těsně u IO. Blokování je samozřejmost. Pokud tudy cesta nevede, tak k R15 paralelně připojit keramický SMD kondenzátor 47n. R15 musí být bezindukční metal-oxid (ne drát!).
Pokud zdroj kmitá i v napěťovém režimu, tak ladit regulátor - R11, R8, C11, C12. Jinak se předpokládají zkušenosti s návrhem DPS pro aplikaci ve výkonové elektronice - zejména všudypřítomné silné rušení. UC384x je náchylný na layout DPS. Je vhodné umístit řídicí obvod do stíněné uzemněné krabičky.
Ještě může být problém s rušením po zemi - pozor na zemní smyčky (odděleně signálové a silové země, spojené v 1 bodě). Silně doporučuji výstup zdroje uzemnit na PE a také použít Y-kondenzátory (ve schématu nejsou zakresleny), včetně kondenzátoru z meziobvodu na PE a těsně u transformátoru mezi primární a sekundární stranou. Chladič musí být uzemněný a nejlépe zablokovaný Y-kondenzátorem k mínusu meziobvodu, těsně u silového obvodu tranz. měniče.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█ █   █ █   █ █   
███   ███   ███   
█ █     █     █   
███   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu