Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat zprávu (se všemi případnými odpověďmi) z kategorie Hlavní diskuze:


23.03.2018 (05:31:13)
Tim:
Ahoj, potřeboval bych názor více lidí. V práci diskutujeme při návrhu řídících desek o separaci analogových a digitálních napájecích větví. Mám zato, že je kor korektnejsi oddelovat jak kladne napájení, tak zem. Tu zem pak spojit právě v jednom vhodném místě. Přeci jen se rušení může uzavírat i zemním vodičem. Jedná se na analogové části o měřící obvody optozesilovacu, měření ADC STM32 s 12bit prevodnikama atd . Na digitální části jsou to bezpečnostní komparátory, ventilátory, akční členy.

Váš názor, jaký rozsah může být veškerá zem společná oproti tomu, když se to udělá správně a spoji se to spojí prave v jednom místě? Vždy je to otázka kompromisů a ne vždy to jde. Co si myslíte?
23.03.2018 (08:21:54)
Dr. Doktor:
Samozřejmě napájecí větev a zem jsou impedančně rovnocenné, pokud nejsou oddělené např. tlumivkami. Určitě bych tedy naházel do napájení tlumivky, to si pak může vést kudyma chce, u zemí udělat plochu pro analog, plochu pro digitál a spojit v bodě přenosu signálů. To samý platí např. pro budiče tranzistorů pokud jsou a i pro silovou část, kde ale zemní plocha nemá moc smysl s ohledem na stínění.
23.03.2018 (17:13:05)
RayeR (web) :
Tak tak, delal sem oddelene zemni plochy treba pro audio pobliz GSM modulu nebo pro citlive mereni malych napeti. Je potreba si uvedomit, ze proud tekouci z napajeci vetve se taky obvykle ve stejne velikosti vraci rou zemi. Pokud je zem rozlita tak navic ne uplne definovane. Ruzne napajeci vetve oddlit LC ci ferit beadama a LDOckama s velkym potlacenim ruseni (to potlaceni je ale efekticvni jen na nizsich frekvencich kde stiha regulacni smycka, proto LC/RC na VF bordel)
24.03.2018 (21:58:20)
Tim:
Díky za názor, alespoň v tom názoru nejsem sám... Jenže něco prosadit, to je nadlidský úkol...


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
  █     █   █ █   
███    █    ███   
█      █    █ █   
███    █    ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu