Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat zprávu (se všemi případnými odpověďmi) z kategorie Diskuze s obrázky:


2.04.2019 (16:31:52)
Peca303 (web) :
Vnitřnosti dronu DJI Spark při výměně těla po havárii. Nové tělo nevydrželo ani 24 hodin a už je zas na kusy, zbytek to naštěstí přežil. Kvůli nějaké softwarové chybě to po chvíli letu ztratí informace od kompasu a GPS a postupně to uletí do strany jak cikánská kára z kopce bez toho, aby s tím obsluha mohla cokoliv dělat, protože ovládání vyhodí error a lze měnit jen výšku. Pak dron buď uletí úplně někam do hajzlu a ztratí se, nebo se o něco rozfláká, nebo se s trochou štěstí ovládání zase chytne. Je potřeba kompas kalibrovat, ale že je to potřeba se dozvíte až díky tomu, že je dron v prdeli. Sledovat šestnáct tisíc, jak se rozstřelí o zeď, je opravdu jedinečný zážitek.

Jinak kdyby někoho zajímalo, na co je tam takový kravský větrák a chladič, tak to je na počítač, který z kamer vyhodnocuje pohyb kvůli ovládání gesty a focení různých vychytaných selfíček. Že by to ale z kamery poznalo pohyb samotného dronu a nějak ho to v případě výpadku kompasu stabilizovalo, to ne.

OBRÁZEK
2.04.2019 (18:13:42)
VroutekB:
To máš z toho, že si tyhle krámy pro plebs kupuješ. Bych raději podpořil stavbu nějaké custom potvory i s custom komunikací. Na to budou i ty komerční pušky-rušičky nejspíš krátké **22
2.04.2019 (18:42:47)
Peca303 (web) :
To jsem si nekoupil já, to si koupila ségra. Ta to rozstřelila, ještě to šlo slepit, pak to rozstřelila nahotovo, tak jsem včera vyměnil tělo a dnes jsem s tím švihl o sousedův plot. Bylo to tím kompasem, stačilo ho zkalibrovat. Předtím to hlásilo kvalitu signálu z kompasu mezi dobrou a mírně zhoršenou, kdo by řekl, že se potom ten dron vydá na dvacetimetrový let proti zdi, že.
2.04.2019 (20:00:03)
bkralik (web) :
VroutekB: Když něco takovýho jako DJI Spark/Mavic si prostě nepostavíš :-).
2.04.2019 (22:14:39)
ms-boss obalka (web) :
Nepostavíš, protože by to byla píčovina stavět **02
3.04.2019 (13:17:57)
RayeR (web) :
Hehe, tak to je teda pekny...
Kdyby k tomu byl naky opensource FW, tak by se to dalo poladit, skoda, ta samotna mechanika nemusi byt spatna a clovek by to za beznych podminek doma na kolene tezko vyrobil lepe. Ale pred lety, nez se ty drony staly masove dostupne, tak si je lidi staveli, byt treba dost amatesrky s ridici deskou z mrdujina a tak.
Mozna by pomohlo udelat vlastni desticku s jinym kompasem a MCU nebo jen MCU mezi kompasem a hlavni deskou, ktery by osetril pripady, ze to zacne vracet nesmysle...
3.04.2019 (16:37:27)
Peca303 (web) :
Jo, udělat vlastní avioniku do drona by byla krásná práce, ale na to se mi nedostává člověkohodin.

Primární problém byl asi v tom, že kompas dával chybné údaje, které se tvářily jako pravdivé. Kvůli tomu se nejdřív dron začal pomalu otáčet kolem osy. Když pak začal ujíždět do strany, tak to z GPS poznal, ale protože byl natočený jinam, než si myslel, jeho snaha o kompenzaci ujíždění do boku skončila ještě rychlejším ujížděním a výsledkem bylo, že letěl po spirále pryč, dokud se nerozcákl o zeď. Samozřejmě by to šlo asi celkem jednoduše ošetřit signálem z GPS a akcelerometru, aby dron aspoň rámcově udržel stabilitu.
4.04.2019 (00:29:08)
RayeR (web) :
Proti otaceni by to melo stabilizovat MEMS gyro, ten kompas tam podle me neni az tak nutnej, kor pro rucni litani...
4.04.2019 (17:23:29)
8-bit obalka (web) :
Zřejmě tu věc programovala nějaká naplavenina z Indie co si utírá prdel holýma rukama potom co se vysere na cestu, jinak není možné aby to rozstřelilo o zeď pokaždé když magnetický kompas ukáže kravinu. A k úplně dokonalosti by ještě stačilo, kdyby poblíž toho kompasu vedly cesty nebo dráty od baterky. Povedlo se ti ten krám aspoň reklamovat?
5.04.2019 (11:02:30)
Peca303 (web) :
Po havárii ti to vyreklamujou tak leda v asekolu **37

První dvě havárie způsobila obsluha, ale zřejmě se tím ten kompas nějak rozhodil. Dron by to ale v každém případě měl poznat.
5.04.2019 (15:06:11)
8-bit obalka (web) :
Asi jo, no, ale trochu jiná situace by mohla být pokud se to rozseká samo díky SW chybě. Zvlášť když se to samé stane více lidem.

A ten kompas je monolitická součástka co nemá žádné mikromechanické struktury, takže rozhodit se nemůže.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█ █   █ █   █ █   
███   ███   █ █   
█ █     █   █ █   
███   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu