Diskuze - danyk.cz

Vlákno z kategorie: Hlavní diskuze
Celkem 2 odpovědí.


26.01.2020 (02:39:48) K # IP X
ms-boss obalka (web) :
Zdar, kdyby si někdo chtěl ještě počíst trochu keců o tom mém reflektometru, případně i o dalších pár bastlech, tak jsem začal svoje literární skvosty dávat sem: https://hackaday.io/msboss
27.01.2020 (19:50:03)  # IP X
RayeR (web) :
blinkies & throwies...
Stejne to skonci takhle **02
https://i.pinimg.com/originals/ab/a3/33/aba3335db4e8844...
Mas s tim nejake dalsi (snad i komercni) plany?
30.01.2020 (20:25:43)  # IP X
ms-boss obalka (web) :
Další plány mám. Udělat dvoukanálovou variantu, kde bude zpožďovací linka a vzorkování pomocí 2x ADCMP582. Zpožďovačka i komparátory budou krmený z Si5351, což umožní nastavit si libovolnou frekvenci buzení a navíc ještě vůči sobě fázově posunout to vzorkování a buzení s hrubším krokem, takže celkový okno měření bude moct bejt až 106+10 ns (teoreticky i trojnásobný, když se trochu znásilní ta Si5351, ale čert ví, jaký to pak bude mít šumový parametry).
Mělo by to bejt udělaný tak, aby buzení i měření bylo na obou portech a buzení šlo vypínat. Pak to vlastně funguje stejně jako dvouportový VNA a dá se to i zkalibrovat. Jenom nevim, jak udělat to buzení, aby se dala nastavit i jeho úroveň. Blbý je, že jsme zatím nenašel nic šikovnějšího, než CML logiku. Jsou prej nějaký laserový drivery, který jsou rychlejší a můžou pracovat proti zemi, ale na to se ještě musim kouknout.
Komerční plány nemám. Vzhledem k tomu, že vím z práce, co obnáší CB certifikát, CE certifikace, UL, FCC, RoHS a podobný kýbly mrdek, tak bych to dělal leda stylem "černota", tedy tak, že bych si někam pověsil na stránky nabídku ve stylu "dekorační předmět, nesmí se zapínat" a nechal to osazovat čínský děcka.

BTW, od vedoucího i oponenta jsem dostal celkově za A. Takže teď už jenom obhajoba+státnice a bude to.

Jo a tenhle mem s Herpinou Derpinou zažívám běžně na Instagramu. Vyfotim na pár desítek metrů nějaký zvířátko. Hezky ostrý, pěkně barevný. Sice relativně neoriginální a generický, ale v zásadě technicky korektní fotky. Kolik dostanu lajků? 5? 10? Pak si jedna Herpina Derpina, co znám, vyfotí v šeru smradlavý fusekle na hnátách, vedle kterejch má postavenou sklenici vína, vypadá to hůř než moje dávná Nokia 6230i (šumítko 1.33 MP šumu) a kolik tam má? Za večer 50 palců hore. By se jeden z teho posral.
U toho reflektometru si ale úplně nemůžu stěžovat, už to vidělo 350+ lidí a 50 si zakliklo sledování toho projektu.
Přezdívka:
Heslo:
Text: