Diskuze - danyk.cz

Vlákno z kategorie: Hlavní diskuze
Celkem 5 odpovědí.


11.12.2017 (18:29:40) K # IP X
VroutekB:
Další část ze série "Debilnost výrobců součástek": Tentokrát nějaké rádio od Silabsu. Prohlížím si takle oficiální exámpl hovnokódy a najednou koukám, že to kamsi sype nějakou divnou hodnotu. Otevřu podrobnou dokumentaci registrů a tam:
Cituji: Description: This is a reserved field that should always be written to 1. Note that the recommended setting does not match the current default (wake-up) value of this bit.
To si dělají prdel ne? Kolik dalších podobných bitů se tam ještě musí přenastavit? **11 Samozřjmě, v žádném manuálu se o nich nepíše... by se z toho jeden osral na holý záda!

A co se týká toho debilního DACu od Analogu s tím 30ns oknem pro časování čipselektu, dorazilo ke mě nějaké letmé info, že to Analog skutečně dojebal na tom čipu. Další info budu mít asi zítra.
11.12.2017 (20:43:47)  # IP X
RayeR (web) :
No co, tak tam proste budes vzdy zapisovat 1, ctena hodnota bitu te nemusi zajimat. To mi pride o dost mene problematicke nez ten DAC...
11.12.2017 (22:53:15)  # IP X
VroutekB:
Ale tys to nepochopil, zjevně. Že tam musíš zapsat jedničku se dozvíš akorát při čtení popisu jednotlivých bitů registrů. navíc tam ta jednička má být zapsaná by default a není!
To mám jako procházet manuálně bit po bitu popis ke všem asi 300 registrům, když je dokumentace dodaná ještě navíc ve zkurveném HTML formátu, kde pro každý bit musím nejméně dvakrát kliknout a pokaždé počkat na vyjebanou půlsekundovou animaci?
Prostě hoši, pokud se neradi rozčilujete, tak nic složitějšího od Silabsu proimvás neberte... **26
12.12.2017 (01:24:28)  # IP X
RayeR (web) :
Tak o formatu dokumentaci si nic predtim nepsal. Jinak je celkem bezne, ze zarizeni obsahujou v nekerych registrech urcite reserved bity, ktere se musi zapsat bud jako 1 nebo jako 0 podle toho jak urci vyrobce a cteni muze byt nedefinovane, na tom nic divneho nevidim. Co takle to html prohnat nakym cisticem javaskriptu? Kdysi mi tu tusim bkralik neco takoveho napsal na par radku a stale to obcas pouzivam...
No a ST na tom s tou dokumentaci obcas neni o moc lip, kdyz treba k tem optickym dalkomerum dava pouze hovnokod a zadny popis registru ve forme dokumentu ani nemaji...
12.12.2017 (02:34:55)  # IP X
VroutekB:
Stále nechápeš, zkusím to popsat jinak: V tom bazmeku máš registry s reserved bity, které musíš přepsat na jedničky, aniž bys v těch registrech potřeboval cokoliv jinýho měnit!

Místo čištění od JS by to měli dodávat rovnou bez něj. **12
12.12.2017 (12:31:46)  # IP X
RayeR (web) :
Aha, tak to uz je divny, no... Ale aspon ne neresitelny problem, hosi :)
Přezdívka:
Heslo:
Text: