Přesunout vlákno do jiné kategorie

 Chystáte se přesunout vlákno z kategorie Hlavní diskuze do zvolené kategorie.


8.04.2022 (14:53:16)
Martin12:
Nezná zde někdo z přítomných alternativu konektoru JST-XH vyráběnou v SMD provedení? V ideálním případě přímo kompatibilní s JST-XH, ale pokud nebude tak alespoň podobného charakteru. Vím o variantách typu např S6B-XH-SM4-TB nicméně pokud jsem hledal správně, dělají se jen 90° varianty.
Konkrétně potřebuji 5-pinové varianty vertikálních konektorů na DPS v SMD provedení. Rozteč 2,5mm nebo 2,54mm (2mm je málo, 3mm+ mi přijde zbytečně moc zabírající plochu). Podstata je nízký profil po zacvaknutí do sebe a zámeček.
Díky!
8.04.2022 (16:58:06)
dr. doktor:
Teda upřímně, když vím, jaká poměrně velká síla je potřeba na rozpojení nevychozených XH, tak bych se dost bál vyrvání padů...
8.04.2022 (18:19:27)
franta:
Kompatibilní jsou jsou fejky od SWB.
https://www.swb.tw/en/index.html
8.04.2022 (18:36:51)
Martin12:
> Dr.Doktor to je pravda, na to jsem vůbec nepomyslel, bral jsem to jako zabezpečeně zasunutý konektor abych splnil potřebu pevnosti a nějak mě netrklo, že by to někdo mohl někdy rozebírat...
Kdybych tedy upustil od kompatibility s XH tak se samosebou otevírá dost široké portfólio konektorů. Popravdě jsem zatím nic dalšího nehledal, do toho se jdu pustit teprve teď, nicméně obecně nějaké doporučení po čem se koukat?
Máš (nebo kdokoli jiný) dobré zkušenosti s konektory s jakýmsi zámkem, který musí uživatel před vysunutím uvolnit? Případně nějaká jiná systematika SMD konektorů? Zbytek potřeb zůstává:
- SMT montáž
- vertikální
- poměrně nízký profil (nechci přímo specifikovat číslo aby to zbytečně neomezovalo, obecně řekněme že nižší je lepší a ano počítám i s tím, že vodiče musí mít nějaký rozumný rádius ohybu aby se nelámaly)
- ta rozteč vyplývá zejména z důvodu montáže a servisu, kdy těch 2,5 je takový ideál kdy to není moc titěrné a zároveň to nezabere moc místa na DPS jako např mikrofit od molexu. I zde mohu případně polevit, ale raději bych právě tuto klasiku 2,5 / 2,54mm
Díky moc

>franta díky, kouknu na jejich nabídku a hlavně dostupnost v EU, které se popravdě dle prvního pohledu na stránku dost bojím, ale třeba překvapí :)
11.04.2022 (03:36:49)
8-bit obalka (web) :
Jsou to docela protichůdné požadavky, protože u jakéhokoli vertikálního SMD konektoru hrozí vytrhnutí z desky, jak psal doktor. Nicméně ještě existuje podobný JST XA co má zámek který se nemusí rvát násilím a existuje i SMD varianta:
https://www.jst-mfg.com/product/pdf/eng/eXA-WB.pdf
12.04.2022 (01:06:40)
Martin12:
Tak nakonec byly vybrány Molex DuraClik. Neodpovídá to ani z daleka původním očekáváním ale to se nedá nic dělat, snad to nikdo neurve, naštěstí není plánované nějak pravidelné odpojování, i když případný servis mohou dělat méně zkušení lidé..
Díky moc za pomoc


Přezdívka:*
Heslo:*
Kam:

Zde lze přesunout vlákno do jiné kategorie. Tuto operaci může udělat pouze admin.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu