Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Diskuze s obrázky:


27.03.2021 (12:18:09)
VroutekB:
Takle ale odrušíš leda velký prd. Protože to co dělá bordel je rozpínání diod grecu spolu s parazitníma indukčnostma, především rozptylovou indukčností trafa (a parazitní kapacitou vinutí a šetkého tam), nepletu-li se. Tudíž, bys měl ten kondík mít spíš na AC straně grecu (na trafu) a ne na DC straně, která už je zatlučená elytama a parazitní indukčnost je tam celkem nicotná. Možná eště lepší by byl sériovej RC článek, aby tam byla nějaká tlumící složka.

Ale to by imho stejně nestačilo, protože rušení má dvě složky: rozdílovou (diferential mode) a souhlasnou (common mode). Tím výše by ses zbavil akorát té rozdílové složky. Další bordel ti tam bez omezení bude pronikat (třeba ze sítě) jako souhlasná složka. Takže pokuž chceš zdroj s fakt čistým výstupem, začni filtrem na síťový straně (klidně koupená plechová kocka s euro C14 koncovkou).
Výstup zdroje pak musí bejt taky odfiltrovanej filtrem, jak na rozdílovou tak souhlasnou složku. Od výstupních svorek rovnou Y kondy na kastli/PE. Atd... Tohle je ale potřeba mít promyšlený systémově, ne to lepit za pochodu.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█     █ █     █   
███   ███    █    
  █     █    █    
███   ███    █    
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu