Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


12.01.2022 (23:15:40)
VroutekB:
Ty dvě vstupné diody tam tvoje sou na dvě věci. Shoří ti to stejně, protože na tom zdroji proudu se ti objeví mínus 9V. Řikám: Diodu do série s výstupem proudovýho zdroje a směrem k měření napětí dostatečně velký odpor, který omezí chybový proud. Pak si tam můžeš přidat TVS třeba na cca 30V jmen. napětí a přežije to co je třeba.
Navíc a především, když tam máš ty diody takle dvě, tak po přepólování ti to prohoří.

Jestli tě tolik trápí místo (a naopak nesere, že to bude klidně 3% mimo), tak proč nepoužiješ tu ratiometrickou blbinu s jednim operákem? ADC použij klidně to v prdujínu, ale Vref musí být = VDD a z téhož napájet jak odpor dodávající proud do RTD, tak ten odpor co dělá záporný offset. Je to nejmíň součástek, ale taky nejmíň přesnosti. A neboj se, i těch 10 bitů v mrdujínu na ADC budeš mít na 0-1000°C dost. Přesně 1 LSB na stupeň **02 (1-2 bity navrch možná eště nahoníš oversamplingem a filtrováním)

//PS: Pardon, ne load dump, ale inductive spike test. Up -123..174V @100..350ms Td, Ri 1..8 ohm. Load dump je jen nějakejch 30..32V. To je nuda.


Přezdívka:*
Heslo:*

███     █   ███   
█      ██   █     
███   █ █   ███   
  █     █     █   
███     █   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu