Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


16.01.2022 (22:38:05)
VroutekB:
Ani jedno, protože ti ten nízkonapěťovej transil bude kurvit měření. Podívej se, jak vypadá VA charka takovýho 5V transilu, kolik proudu už skrz něj poteče při 3, 4 nebo 5V a jak moc je ta VA charka závislá na teplotě. Takže nasrat na toto! A c oteprv, dyž je ten tranil v nějakým bytelnějším futrále...
O něco lepší mi připadá dát heftovní transil (však na vyšší napětí) přímo ven na lajnu, pak odpor (omezovací impedance) a az to pak diodovej omezovač o GND a VCC. Transil ti stejně téměř nikdy neořízne napětí na jeho jmenovitou hodnotu - tak to vůbec není. Napětí na něm bude při surgi poněkud větší - však proto máš pak za ním omezovací impedanci , která ti srazí proud na bezpečnou mez, kterou už můžeš drobnejma (podotýkám že Si!) diodama oříznout o napájení, aniž by něco pošlo v chuj.
Pokud není jasné, proč Si, tak opět - studovat VA charku a teplotní závislost. Schottky diody za zvýšený teploty v závěrným směru leckdy chčijou až překvapivě, zvlášť ty, co nejsou určený vyloženě signálový.

A co se týká dilematu s děličem, lze napsat např: Buffer má v obou případech offset stejnej, takže kdy bude ve výsledku větší chyba? (Samozřejmě bacha na to, jakou imp. zdroje toleruje vstup ADC)


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█     █ █   █     
███   ███   ███   
  █     █     █   
███   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu