Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


17.03.2022 (00:56:04)
8-bit obalka (web) :
BGA pady bude nejlepší ukázat na obrázku:
http://mlabs-cz.com/b/src/1647473316270.png
Na všechno mám skripty a ten na výpočty délek započítává i délky vias, pad to die a rozdíl rychlosti vlny mezi microstripem a stripline.

Jo, mám s nima NDA, akorát mi ta pakáž stejně nebyla schopna dát přístup k veškeré dokumentaci co k těm KBL-G mají. Poptával jsem to samozřejmě ještě v době, kdy se ten procesor normálně vyráběl. Byly to jen měsíce debatování s úplně blbýma korporátníma NPC co se prvně tvářily, že to budou řešit, ale potom co mi naposílaly jen cca 1/3 dokumentace to začalo váznout a eventuelně přestali komunikovat úplně. Zdá se, že je v dnešní prasečí době jen pár vyvoleným firmám dovoleno stavět počítače. Byl jsem z toho totálně zhnusen a víc jak rok jsem na to potom nesáhl, než mě napadlo zkusit jeden trochu nekonvenční způsob jak se dostat k tomu co jsem potřeboval. Ukázalo se, že Číňan za $100 udělá všechno. Ono je to na jednu stranu i dobře, protože kdybych to kreslil podle jejich referenčních designů, nejsem si jistý, zda bych vůbec mohl zveřejnit schéma. Ptal jsem se na to taky a nedostal jsem jednoznačnou odpověď. Mimochodem, kdybyste někdo měli s Intelem lepší vztahy, zkuste se mi podívat po dokumentu #571069.

Vybral jsem tuto obskurnost proto, že je na tom pouzdře kromě Intel CPUčka ještě AMD grafika se 4 GB HBM videopaměti (grafika by se mi nevešla jinam), a hlavně se na tom dají v pohodě rozjet sedmičky. A taky je to asi nejvíc sexy vypadající procák co je furt použitelný **02
https://hexus.net/media/uploaded/2018/3/68c94620-2211-4...
Mimochodem Mini-PC s tímto cpu nejdou většinou na fleabeji pod $800, takže ta architektura ještě nebude úplně zralá do asekolu. O těch nových generacích moc nevím, ale pokud si dobře pamatuju tak používají nějakou kombinaci normálních a redukovaných jader, což může být bez řádné SW podpory podobný průser jako byl Buldozer.

> coreboot
Podpora novějších platforem by měla být založena na FSP od Intelu, pak ale bohužel musí jít většina kódu toho corebootu zákonitě do šrotu pač FSP už toho většinu udělá.

> Legacy porty
Vlastně je tam ještě jedno poslední místo, kam by šel jeden z nich strčit - do krytky HDD. Podívám se co se dá dělat **22


Přezdívka:*
Heslo:*

███   █ █   ███   
  █   █ █     █   
███   ███    █    
  █     █    █    
███     █    █    
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu