Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


21.03.2022 (20:50:36)
bkralik (web) :
Já bych jen poznamenal - zapomeň na to, že elektrikou z panelů budeš topit. Fakt - v zimě to toho vyrobí tak málo, že i z 10 kWp panelů té elektriky nebude hodně. Prostě ve chvíli kdy potřebuješ právě nejvíc topit, tak to nevyrobí zpravidla skoro nic.
Což samozřejmě neznamená, že soláry nemůžou bejt k něčemu dobrý - prostředek jak celý rok pokrýt "standby spotřebu domácnosti"? Super! Způsob jak si doma zařídit "celodomovní UPSku" když ti na vesnici často padá elektrika? Taky super! Mít dost elektřiny v létě na klimatizace? Nebo mít čím v létě přihřívat bazén? No jasně! Ale topení, to ne **01

V HKFree máme pár nadšenců, co doma soláry mají a schválně jsem naprogramoval centrální monitoring spotřeby. Koukni na leden letošního roku:
https://sojka.hkfree.org/grafana/d/qlZBVBOnz/hkfree-sol...
Vojta, Jakub a Paja mají 5 kWp, Easy má něco mezi 5 a 10 kWp, Honza má 10 kWp.

Nevím jakou máš spotřebu doma ty, ale u rodičů v baráku (novostavba 2 patra asi 150 m2 podlahové plochy) se topí klimatizacema na 16 stupňů a i se "standby spotřebou baráku" se za leden projelo 560 kWh. To zase tak moc elektriky není a stejně by na to bylo potřeba cca 20 kWp panelů (plus gigantický baterky), aby to člověk v lednu pokryl...


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█ █     █   █     
███    █    ███   
  █    █      █   
███    █    ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu