Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat zprávu (se všemi případnými odpověďmi) z kategorie Hlavní diskuze:


5.06.2022 (22:57:51)
toman:
Ale do pici uz.. hosi ja jedu dopyce stadymad. V jebnutom KiCokote6 som prehodil futraly z TO-92 na SOT-223, mysliac si, ze ked cisla pinov sedia tak je to cajk.. ale ne. Neskontroloval som, osadim dosku, nic nejde.. co nezistim? Ze piny su na tych BJT sprehadzane. **05 Tak keby o tom niekto nevedel, bacha.. teraz to mozem hodit do smelca a cakat dalsi tyzden na JLC.
6.06.2022 (09:27:20)
ms-boss obalka (web) :
Hádám správně, že jsi jelito a použil jsi 2N2222, 2N3904 nebo něco podobnýho, co má ty dvě pouzdra jinak, a tedy sis to posral sám a teď nadáváš na KiCAD, protože sis neuvědomil, že musíš nahradit nejenom pouzdro, ale i symbol? Nejvtipnější na tom je to, že jsou tam ty verze obě.
Vycházím z toho, že víc tranzistorů v základních knihovnách splňující tyhle podmínky není. Jestli sis stáhnul pochybný knihovny, tak máš prostě peška. A jestli sis to vyrobil sám, tak je to zase jen a pouze tvoje chyba **02
6.06.2022 (11:38:24)
toman:
J cize pojebany je KiCad a mozes hovorit co chces, baza je baza, kolektor kolektor, na co do pici tam maju byt dva rovnako vyzerajuce symboly ktore maju akurat ine cisla pinov? Proste to nejaky chuj skurvil a teraz ja, ako uzivatel musim davat pozor AKY symbol tam mam aj ked vyzeraju totozne a pomenovane mozu byt hocijako. Ne ne milej zlatej nemeckej, chyba je v KiCade, ze to nejake jelito neurobilo univerzalne a logicky. Keby bol ten symbol zjavne iny a ja na to naroubujem uplne iny trojpinove puzdro a vypadne z toho paskvil, jasne.. ale takto? Picovina jak ponozky v sandaloch. Knihovna je original, nic stahovaneho.
6.06.2022 (12:15:50)
ms-boss obalka (web) :
Hovno, jseš debil, když si náhodně měníš pouzdra nesprávným způsobem a ani se nepodíváš do datasheetu, jestlis to neposral. Ještě když dopíči abys to nemusel dělat takhle kikotsky, tak tam ten symbol je jak ve verzi pro SOT-223, tak ve verzi TO-92, abys neměl ani důvod to zkoušet. Abys nemusel ten symbol mazat a přidávat znova blbě, tak je tam kontextový menu a v něm Change Symbol, který slouží přesně k tomuhle!
Kdyby to bylo zaměnitelný, tak by to v symbolu tý součástky bylo řešený přes textovej filtr pouzder a nástroj Assign Footprints by ti nabídnul kompatibilní alternativy. Jestli sis to udělal přes parametr součástky natvrdo, tak úplně stejně se to dá posrat i v Altiu.
Pokud nejsi schopnej si zkontrolovat, jestli neděláš píčoviny, tak si udělej ty pouzdra sám z těch knihovennejch a změň si čísla pinů na písmenný označení. Teď si třeba představ vole, že existuje třeba BF998 a BF998R, který maj obráceně piny, přestože maj stejný pouzdro. Nebo třeba Onsemi používá pro pouzdro SOT-323 všech 6 možných kombinací vývodů a můžeš si je i objednat... I kdyby to bylo udělaný "normálně", jak si to představuješ ty, tak bys nadával, protože bys udělal stejnou píčovinu a měl pak piny zrcadlově obrácený. Prostě to, že budeš mít napevno piny na pouzdře ti nezabrání bejt debil.
6.06.2022 (13:48:38)
toman:
Ale prosimta, nejakych 6 variant a ine picoviny si strc za klobuk. Ked si objednas uplne standartne smetie tzv. jellybean part, urcite ma standartny pinout. Ked zamenim obycajny BC84x za BC54x bez sufixov a dojebe to pinout na doske, je to curakovina. Len ospravedlnujes picovinu co tam niekto nevedome vytvoril. Tie salty picoviny, kto je aky debil si nechaj do hospody, clovek se chybami uci. Proste by ma to nenapadlo, mohlo ale nestalo sa. Tebe gratulujem, ze to vies a si super. **02
6.06.2022 (19:27:49)
RayeR (web) :
Tak nejak zivot me naucil si vzdy skontrolovat cislovani pinu symbolu proti footprintu kdyz pouziju nakou novou soucastku jesi to nahodou neni jinak, spolehat se na cizi knihovnu se nekdy nevyplaci. V praci pouzivame prirazeni 1:1 symbol-pouzdro, navic symbol ma v suffixu nazvu i typ pouzdra, takze jak je to jednou vytvorene spravne, tak uz nad tim nemusim myslet a muzu vesele vymenit za jiny symbol se sparovanym jinym pouzdrem...
6.06.2022 (19:59:27)
toman:
Jo.. som polavil. Holt ako hobby po veceroch sa ti to uz ten posledny 99-ty krat kontrolovat nechce a hopla.
7.06.2022 (16:08:08)
ms-boss obalka (web) :
Tak nenadávej KiCADu. Jo, je tam hodně vypíčenin a skoro pokaždý, když to zapnu, tak to vede k tomu, že nareportuju 1-2 bugy a revertnu se na nějakou starší verzi, dokud se to nevyřeší.
Ale tady si za to fakt můžeš jen ty sám.**13
7.06.2022 (16:10:56)
ms-boss obalka (web) :
A možná jsem salty, ale poradil jsem ti 2 nástroje (Change symbol a Assign footprints se zapnutým filtrem podle filtrovacích pravidel součástky [dřív se to jmenovalo CvPcb]), který když budeš používat místo hackování properties součástky, tak se ti tohle už nestane.
7.06.2022 (17:19:32)
RayeR (web) :
btw salty, to sou zas vyrazy, se z tech zbytecnych anglicismu poseru... :)
8.06.2022 (17:00:45)
ms-boss obalka (web) :
Moje slova, vzácný pane. Kdyby mě alespoň nazval chumajem, tak bych měl dobrej pocit, že jsem někoho namíchnul, ale takhle jsem akorát znuděně pokrčil rameny a šel dál...
8.06.2022 (18:14:14)
toman:
Jak zbytecnych.. tak mi daj cesky ekvivalent. **02 Alebo napr. take slovo cringe.. no nech rozmyslam ako chcem, okrem celej vety to vyjadrit nejde. A ze to pouzivam takmer denne, lebo cringe picoviny su v tomto svete insta thots a tiktok retardov nevyhnutelne.
9.06.2022 (10:00:32)
ms-boss obalka (web) :
Virtuální slova pro lidi z virtuálního světa. Ještě jsem asi neměl potřebu takovou chujovinu použít. Prostě bych jako normální člověk řekl, že je to trapárna.
9.06.2022 (18:52:07)
RayeR (web) :
Twl, sem to boomer, sem si to cringe musel jit vyhledat :)
https://echo24.cz/a/S8Cpb/co-je-cringe-treba-kdyz-dospe...
Asi proto ze neinstuju a nemam tik v oku :)
10.06.2022 (00:33:58)
8-bit obalka (web) :
Měl by sis vyhledat i kdo je boomer **02
10.06.2022 (15:12:56)
ms-boss obalka (web) :
Podle aktuálního levičáckodementního proudu na Twitteru, kterej mi tam občas prosákne (poznají se snadno, nepoužívají velká písmena, interpunkci a ti opravdu kovaní dokonce ani diakritiku, vyjadřují se nesmyslnými výkřiky a nejsou schopni inteligentní myšlenky, neustále jsou ublížení, duševně nevyrovnaní a chtěli by tu nejraději opět socialismus/komunismus), je boomer kdokoli, kdo je schopen čitelně vyjádřit smysluplnou myšlenku, kterou má podloženou fakty.
Zpravidla pak přiletí komentáře typu "ok boomer. ratio + nikdo se neptal" a jsou přesvědčení, že jsou vítězi debaty. Smysl této věty jsem však ještě zcela nerozklíčoval. **03
11.06.2022 (20:39:15)
toman:
Holt kazdy robi s niecim inym hosi.. ja teda osobne socialne siete nemam, ani twitter, kde by mi presiakli nejake inkontinecie modrovlasych idiotov ale povaha mojej obzivy sa dost o tieto sracky obtiera.. asi aj preto, nic z toho nemam, pretoze low-level je to vsetko len biznis na blbcoch. **08 Tieto zdanlive pribehy, hadky, picoviny, frakcie, left, right, LPGTDI, negri.. to je len dymova clona. Clovek sa na to pozera inak, ked vidi aj za zavrete dvere, pod kryty.

Ad traparna, to nie celkom vystihuje cringe.. co mne tam chyba je, ze ked je nieco cringe, citis sa pri tom trapne aj za toho kokota co ten cringe vyraba. Ked o niecom poviem, ze to je traparna nijak sa ma to netyka. **02
14.06.2022 (14:22:14)
RayeR (web) :
>8bit
Ja myslim, ze v nasich koncinach uz jsou mladou generaci jako boomeri vnimani i lide z generace husakovych deti, neboli osumdesatek, proste ti, co jeste vyrostli bez mobilu a PC misto cecku :)

>toman
jestli delas naky tuningy aut, tak tam asi ti uzivatele v tomhle hodne jedou, kord mladi capci v nalestenych BWM :)
Jasne ze jde vzdy v prvni rade az o prachy a moc, hlavne do toho natahat co nejvic lidi, aby tam travili co nejvic casu a podat jim ty spravne nazory...
14.06.2022 (14:32:20)
8-bit obalka (web) :
No tak to jsou vnímáni blbě, protože boomeři jsou daleko starší (je to poválečná generace) **01


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█ █     █   █ █   
███    █    █ █   
  █    █    █ █   
███    █    ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu