Diskuze - danyk.cz

Vlákno z kategorie: Píseček
Celkem 21 odpovědí.


11.03.2021 (20:27:54) K # IP X
Peca303 (web) :
Taky vás tak sere nakupování u TME? Hrozně mi leze na nervy ta jejich variace na rotační kolečko - u TME mají rotační reprák a činč. Furt se musí přepínat mezi nějakými javascriptovými okýnky, stránka se furt dokola načítá znova jak u debilů. Vyberu způsob doručení a platby, dám potvrdit objednávku: "V objednávce jsou neuložené údaje, které nebyly uloženy." WTF? Dám pokračovat, vytvoří se závazná objednávka, která už nejde změnit, a teprve teď zjišťuju, že ty neuložené údaje byl ten způsob platby a doručení! On je totiž vedle nich symbol diskety, na který se musí kliknout! No tvl, s tímhle dělat denně, tak jim tam asi pošlu antrax.
11.03.2021 (21:17:23)  # IP X
VroutekB:
No ten jejich novej web je opravdu horda hnoje, to už si všiml snad každel. Ale tak víšco, falešnej trh práce ajťáků je třeba něčím krmit - nejlépe rozmrdáváním toho, co fungovalo a nahrazování tím, co nefunguje, je votravný, pomalý, plný děr a naprosto useless hovadin.
14.03.2021 (00:19:28)  # IP X
toman:
Denne si zvyknes ne? Teraz uz vies, ze tam ta disketa je.. tiez ma to niekolko minut cvicilo, ze co do pici! **02

Lepsia otazka je, ktory web nieje resource hungry picovina prelatana bloatwarom a blikatkami k hovnu. Jebnuty facebook na starsom PC ktory nieje az taky slaby, rozhodne silnejsi ako vacsina low cost ntb, ale je stary.. nejake AMD 4 jadro si to uz proste nedava.. tak ten skokoteny messenger mam ako third party appku ktora ma asi 800kB a zere 0-1% CPU, 100MB RAM.. vs. 20-30% CPU co uplne ten PC doseka a 800MB RAM. By som tych indov skurvenych mlatil den noc. 4GB RAM ti dnes nestaci na ten Chrome proste.. ne ne ne.
14.03.2021 (10:29:11)  # IP X
Dr. Doktor:
toman: co je to za appku?
14.03.2021 (11:08:01)  # IP X
Dr. Doktor:
PS. s tím failbookem... Kde jsou ty doby, kdy PC zvládaly v reálném čase zobrazovat psaný text... Čím dál častěji se mi stává, že se text třeba v chatu sekne a "dopíše" se až za pár sekund. Asi je to zobrazování textu docela náročná operace **13 Možná kdybych si koupil nějaký herní osmijádro za 80 tisíc, tak by to těch pár miliard operací, co potřebuje zobrazení pímenka, zvládlo rychlejc **07
14.03.2021 (19:07:10)  # IP X
Peca303 (web) :
Tak to potvrzování objednávky je to nejmenší, ale samotný výběr součástek je fakt za trest. Než člověk vybere jeden odpor, je potřeba milion kliknutí a každou chvíli se po obrazovce honí rotační činče.

Facebook na i5 se 4 GB RAM moc nejede, je tam memory leak a po chvíli prohlížeč sežere celou RAM a je potřeba to restartovat. To zobrazování psaného textu mě taky dostává, 2 GHz Core 2 Duo s tím má na facebooku velký problém. Taky mě teď pěkně nasral Google, na starém kompu s Athlonem XP a Win XP už google zobrazí jen očesanou mobilní verzi vyhledávače, protože ten 2 GHz procesor je na zobrazení dvaceti řádků textu asi moc slabej!
14.03.2021 (22:29:55)  # IP X
Dr. Doktor:
Na tom TME by mi asi ani tak nevadil ten počet kliknutí, ale to, že tam všechno neskutečně dlouho trvá! Jak říkáš, furt dokola se načítá stránka, po každým kliknutí... Co jsem tak odhadoval tak 80 % času hledání součástky zabere čumění na pomalu vzpamatovávající se stránky. To neskončí poté, co se vykreslí amplion, pak prostě ještě 5 sekund jsou ty stránky zašedlý a nejde s nima nic dělat! A jako třešnička na dortu někam klikneš, za chvíli se ty stránky vzpamatujou, kousek posunou a klikneš ve výsledku jinam než jsi chtěl. Tohle se stává furt aj u toho failbooku. No jo, moderní technologie jsou úžasný **19
15.03.2021 (06:39:42)  # IP X
antibalda obalka (web) :
Mě se nijak extrémně dlouho TMe nenačítá - nemáte třeba problém s pomalý netem ? Vždy problikne první obrázek načítání (pokaždý je to jiný), vykreslí se cca polovina načítacího obrázku a už mám načtenou stránku. Zkoušel jsem to i ve více jazycích, jestli to náhodou není problém, vždy stejný. Ale je pravda, že se mi více líbil jejich starý web, nový ovšem nevadí.
15.03.2021 (10:23:01)  # IP X
VroutekB:
Internetem to opravdu, neni, LOL. Doma na gigový optice se to načítá asi tak stejně, jako na bytě s VDSL nebo co za krám to je. To je problém sraček a póvlu v tom webu.

A nemyslím načtení homepage, ale v esshopu vyhledávání a filtry.
Homepage načtu i na VDSL pod 1 sekundu.
15.03.2021 (18:58:04)  # IP X
Peca303 (web) :
To uskakování stránek je další úžasná věc. Jako by byl strašný problém dát fixní velikost těch rámů s reklamama. Někdy to vypadá, že to dělají schválně, aby člověk klikl na něco, co nechtěl.
15.03.2021 (19:18:43)  # IP X
ms-boss obalka (web) :
Já si občas říkám, že v těch reklamách musí snad bejt i nějakej Javascript, co reaguje na kliknutí kamkoli na stránku. I když je ta stránka už komplet načtená, jsem v půlce stránky, klepna na odkaz a mrd ho! Něco poskočí a samozřejmě že jsem kliknul na něco, po čem se otevře 1 tab, který vyhodí nějaké odklikávací okýnko, další tab, na kterém něco hrozně bliká a běží video, původní tab skočí na nějakou reklamu a zablokuje možnost jít zpět (takový ty vypíčený stránky, co vytvoří v historii třeba 100 kopií sebe sama nebo alespoň při každém pokusu jít zpět zase skočí na další stránku, abyste kurva nemohli jinak než ten tab zabít). K tomu vyskočej 2 popupy a 3 popundery. A to všechno jako trest za to, že jste si kreténi ještě nezabli uBlock a čumíte na stránky, který jsou z 50+% pokrytý reklamou a ještě dělaj tyhle zmrdstva.
Pokaždý, když mě něco donutí uBlock vypnout, tak doufám, že nás ten koronavirus vyhladí a že po nás mimozemští archeologové nenajdou servery **34
15.03.2021 (20:14:52)  # IP X
Peca303 (web) :
A to chodíš třeba na jaké stránky? **02 Na tohle jsem nenarazil a to žádný "block" nepoužívám.

S tím klikáním ještě jedna výborná věc - ve win 10 kliknu na ikonu, nic. Čekám, dvě minuty se nic neděje. Kliknu znovu a furt nic. A pak se po dalších třech minutách otevřou dvě okna. Staré win aspoň zobrazily přesýpací hodiny. Hlavně na dotykových displejích je toto úplně úžasná věc.
15.03.2021 (21:01:42)  # IP X
antibalda obalka (web) :
Já tedy na TME žádný reklamy nemám. Používám AdBlock v Chromu. Možná díky těm reklamám se vám to načítá tak pomalu.
15.03.2021 (22:59:33)  # IP X
VroutekB:
Určitě, nemám nic lepšího na práci, než plejtvat internetem na dementní reklamy. uBlock a PrivacyBadger je základní výbava. Bez toho na internet nelez.
Tim to fakt neni.
15.03.2021 (23:38:27)  # IP X
RayeR (web) :
Ze ste se na ten FekalBuk este nevysrali, kdo to ma jen kuli mesengru a nestaci mu misto toho treba nakej jabber klient a musi mit neco moderniho, tak treba aspon ten Telegram, ten beha celkem OK...
Za mejch mladech let se chatovalo na BBSkach, tak ze na plynulou reakci cele skupiny bohate stacilo nake PC-XT, ktere delalo jen textovy terminal, psany text se relatime odesilal MODEMem (ano to je ta skvela vec kerou tu furt omilal nakej Modemek) do ustredny, kde sedelo PC s hodne UARTy a modemy, kery ty texty od vsech uzivatelu smixovalo do 1 vystupu a posilalo zpet, takze ste si mohli pri psani i "skakat do reci", kerej chatovaci program to neska umi **37
(ano, byla tam i "buffered" konference, kde se to odeslalo az po bouchnuti entru, ale to uz nebyla takova prdel...)

No ja se zas v praci peru s ruznejma sitovejma aplikacema ala Confluence, Jira... coz je pres pripojeni skrze virtual a naky sitovy filtratory takay strasne efektivni a "unrealtime", tak se to snazim pouzivat co nejmene...
16.03.2021 (10:22:29)  # IP X
VroutekB:
Jira a Confluence... to sem měl u minulýho zaměstnavatele. Confluence ušel, Jira úplně marnej nástroj, To by furt člověk jen seděl a vyplňoval, co dělá a ve výsledku neudělal nic.
PS:Fuckbook sem nikdy neměl ani ten jejich debilní messenger. A doufám, že to tak zůstane.
16.03.2021 (10:57:20)  # IP X
toman:
https://messengerfordesktop.com/ ta apka funguje rovnako na kokot ako messenger vo FB okne ale moze bezat na pozadi bez toho aby si rozmyslal, preco to PC laguje.
16.03.2021 (15:39:59)  # IP X
ms-boss obalka (web) :
Ty hele, RayeRe, zapomínáš na zásadní problém. Rodiče a babičku nepřesvědčím, aby mě volali jinak než telefonem. Aby mě napsali jinak než přes Messenger. A co s něma, že? Přece se s něma nepřestanu bavit.
16.03.2021 (16:21:17)  # IP X
RayeR (web) :
>VroutekB
Tim's myslel ST nebo uz ses ted zas jinde? Holt todle je mor korporatu, project manageri proste potrebujou ty svoje kolace. Jeste ze nedelame kazdej den stand-upy jak curaci do rady...

>ms-boss
Tjn, chapu, ono stejne clovek musi jit s davem a pouzivat to co ostatni, v lepsim pripade skrze naky alternativni klient, pokud ho nekdo napise, tak zkus co psal Toman, treba to pude nasadit i babi....
16.03.2021 (18:39:05)  # IP X
VroutekB:
Dyž se babča naučila s mendžrem, naučí se zcela jistě i s čímkoliv jiným.

RayeR: Tohle byl jeden nejmenovaný automotive korporát.
16.03.2021 (20:04:26)  # IP X
ms-boss obalka (web) :
Babička akorát volá starou Nokií a rodina si pořídila iPhony a Messenger, protože cokoli složitějšího je problém. Ne, nedá se s tim nic udělat.
16.03.2021 (20:34:08)  # IP X
RayeR (web) :
>VroutekB
Takze uz nejsi ve W....? to nejak fluktulujes :) Se kdyztak poptam nekdy na IM jesi se strefime online...

>ms-boss
Nevim, nejak mi nepride velky rozdil, kdyz se klikne na ikonku, jesi se pusti prohlizec s FB a v nem messenger nebo se pusti messenger jako samostatna appka nebo trebaq skype nebo nevo jinyho, dyk i s tim FB se nejak musela naucit zachazet. Ono to treba jednoho dne muze i sam FB totalne prekopat k nepoznani...
Přezdívka:
Heslo:
Text: